Themabeeld: in Soedan woest een oorlog tussen rebellen en het leger.© AFP

Twaalf doden en dertig gewonden bij droneaanval in oosten van Soedan

Bij een droneaanval in het oosten van Soedan zijn dinsdag minstens twaalf doden en dertig gewonden gevallen. Dat hebben getuigen en medewerkers van de gezondheidsdiensten gemeld aan het Franse nieuwsagentschap AFP.

Bron: BELGA

De aanval vond plaats in Atbara, een stad die tot nu toe gespaard was gebleven van de bloedige oorlog die Soedan al bijna een jaar teistert.

Volgens getuigen was er als gevolg van de aanval een brand uitgebroken tijdens een iftar, de maaltijd die moslims tijdens de ramadan nuttigen net na zonsondergang. De iftar werd georganiseerd door de islamistische militie al-Bara, die in de Soedanese oorlog meevecht aan de zijde van het leger. Er waren zowel burgers als militieleden aanwezig.

De Soedanese gezondheidsdiensten melden dat twaalf doden en dertig gewonden naar het ziekenhuis van Atbara zijn gebracht. Het is niet duidelijk of het om burgerslachtoffers gaat. Eerst was nog sprake van zeven doden en tien gewonden.

Oorlog

De aanval is voorlopig niet opgeëist.

Op 15 april 2023 is in Soedan een oorlog uitgebroken tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF). Het geweld heeft sindsdien het leven gekost aan duizenden mensen. Meer dan 8,5 miljoen Soedanezen zijn ontheemd geraakt, volgens cijfers van de VN.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer