Brand in woontoren: 30-tal bewoners geëvacueerd

De brand brak uit op de achttiende verdieping van een woontoren.© cca

Oostende -

In residentie Europacentrum in de Van Iseghemlaan in Oostende brak dinsdagavond brand uit. De bewoners van het getroffen appartement op de achttiende verdieping konden tijdig ontkomen, maar werden uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis. Een dertigtal andere bewoners werd preventief geëvacueerd.

De brand ontstond dinsdagnacht even na 23 uur in het appartementsgebouw residentie Europacentrum in de Van Iseghemlaan in Oostende. Een appartement op de achttiende verdieping vatte daar deels vuur. De brand ontstond mogelijk door een verwarmingselement die te dicht bij de gordijnen kwam, al kan dat niet met zekerheid bevestigd worden.

Evacuatie

De getroffen bewoners konden tijdig ontkomen, maar werden wel ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis. Een dertigtal medebewoners werden preventief geëvacueerd. “De bewoners van het getroffen appartement kunnen deze avond niet naar huis terugkeren”, vertelt burgemeester Bart Tommelein die zelf aanwezig was. “Woensdag zullen we kijken wat er qua opvang mogelijk is voor hen.”

De brandweer van Hulpverleningszone I kreeg het vuur snel onder controle, waardoor de geëvacueerde bewoners snel opnieuw huiswaarts mochten keren. De straat was tijdens de interventie een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. 

© cca

  (CCA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen