Een beeld van Antwerp-speler Ritchie De Laet na de match tegen Anderlecht. Eleven/DAZN is rechtenhouder van de matchen van de Jupiler Pro League.
Volledig scherm
Een beeld van Antwerp-speler Ritchie De Laet na de match tegen Anderlecht. Eleven/DAZN is rechtenhouder van de matchen van de Jupiler Pro League. © BELGA

Rechtenhouder Eleven/DAZN wint rechtszaken tegen cafés zonder uitzendlicentie, Horeca Vlaanderen: “Laat cafés per wedstrijd betalen”

Rechtenhouder DAZN, het bedrijf achter zender Eleven Sports, heeft een juridische slag thuisgehaald. Het won rechtszaken tegen drie horecazaken die voetbal uitzonden zonder licentie. Los daarvan doet Horeca Vlaanderen nu een oproep: “Laat cafés betalen per wedstrijd.”

3 reacties

  • Dirk Van den Bogaert

    1 maand geleden
    Dat is wel heel simpel gedacht Kurt. Eleven/DAZN blijft sowieso de rechtenhouder, ongeacht via welk medium je een voetbalwedstrijd waar zij de TV-rechten op hebben publiek zou uitzenden. En dat heeft absoluut niks te maken met het gegeven dat we in een democratie of een vrij land leven. Trouwens, een cafébaas van een middelgroot/groot café die geen 100 euro per maand kan besteden om meer klanten te lokken zoekt beter een andere job.
  • Kurt Calebout

    1 maand geleden
    En wat als je een wedstrijd laat zien via TV Vlaanderen? Dan heb je rechtstreeks niks met hen te maken en daar hebben ze GEEN recht op! We leven in een democratie en een vrij land dus als je kijkt naar TV Vlaanderen is dit Dazn hun probleem en niet dit van de cafebazen!
  • ronald de weze

    1 maand geleden
    Waar gaat dit allemaal naar toe ?? Wat een wereldvreemde beslissing. Iets anders kunnen niet verwachten van deze mensen uit de ivoren toren . Nogmaals een bewijs dat het allemaal om geld draait en niet om de sport.