Amazon zou 150 miljard dollar in datacenters willen investeren

Een Amerikaans datacenter van AWS in aanbouw. © Amazon

Zo’n 150 miljard dollar of ongeveer 139 miljard euro: zoveel geld zou Amazon de komende vijftien jaar willen uittrekken voor het bouwen en moderniseren van datacenters, meldt Bloomberg.

Met de uitbreiding wil de Amerikaanse cloudspeler en e-commercereus inspelen op de groeiende vraag naar – met name – diensten met betrekking tot artificiële intelligentie. Het bedrijf wil volgens Bloomberg wereldwijd investeren in datacenters, waaronder nieuwe faciliteiten in Texas, Saudi-Arabië, Maleisië en Thailand.

Kerncentrale

Bestaande AWS-datacenters, onder meer in de Amerikaanse staten Virginia, Oregon en Mississippi, komen dan weer in aanmerking voor uitbreiding. Enkele weken geleden stak Amazon in die laatste staat nog zo’n tien miljard dollar in de overname van twee datacenters.

In Pennsylvania werkt Amazon intussen aan een nieuw datacenter, dat in het noordoosten van de staat onder de rook van een kerncentrale wordt gebouwd. Die centrale gaat het datacenter voorzien van energie opgewekt zonder CO2-uitstoot, wat Amazon moet helpen om zijn milieudoelstellingen te realiseren.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content