Tien procent meer werkzoekenden bij VDAB in maart

Eind maart waren er 213.923 werkzoekenden zonder werk ingeschreven bij de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, een stijging met 10 procent tegenover maart 2023. Dat blijkt woensdag uit maandcijfers van de dienst.

Vorige maand waren 107.840 werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering ingeschreven bij de VDAB. Dat is zowat de helft van het totale aantal ingeschreven werkzoekenden zonder werk. Hun aantal daalde de voorbije maanden en blijft nu voor de tweede maand op rij constant tegenover vorig jaar. 

Er waren 8.396 jongeren in beroepsinschakelingstijd ingeschreven bij de VDAB, ofwel 4 procent van het totale aantal werkzoekenden. Dat aantal is met 9 procent gestegen tegenover maart vorig jaar. 

Daarnaast waren er in maart 94.085 voormalig niet-beroepsactieven ingeschreven bij VDAB, ofwel 44 procent van het totale aantal werkzoekenden. Dat is een stijging van 25 procent tegenover vorig jaar. Het gaat om mensen met een leefloon, ziekte-uitkering of helemaal geen uitkering, die niet werkten en ook niet op zoek waren naar werk, maar nu toch de arbeidsmarkt op willen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content