Bokslegende Mike Tyson verrast met uitspraak voor duel met influencer Jake Paul: “Ik ben doodsbang”

Bokslegende Mike Tyson (58) geeft toe dat hij ‘doodsbang’ is voor het gevecht met influencer Jake Paul. Dat vindt plaats op 20 juli in het AT&T Stadium in Texas.

De Telegraaf, Vincent Van Genechten

“Ik ben doodsbang”, aldus Tyson die zo ongeveer alles heeft bereikt wat een bokser in de sport kan bereiken. Dit in schril contrast tot Paul. De 27-jarige Amerikaan, vriend van schaatster Jutta Leerdam, heeft pas tien keer in de boksring gestaan.

(lees verder onder de video)

Bekijk hier de teaser van de bokswedstrijd© Netflix

“Ik heb een rare persoonlijkheid, maar ik vind het niet raar. Waar ik ook bang voor ben, ik doe het”, aldus Tyson bij Fox News. “Ik was bang voor het gevecht met Roy (Jones Jr. in 2020, red.). Ik stond toen 50 kilogram te zwaar. Ik was 53 of 54 jaar en zei: ‘Laten we het doen.’ Alles waar ik bang voor ben, zie ik onder ogen. Dat is mijn persoonlijkheid. Op dit moment ben ik doodsbang. Ik heb altijd geloofd dat tegenslagen en zenuwen mij min of meer naar het succes hebben gekatapulteerd. Als ik deze gevoelens niet had, zou ik deze strijd niet aangaan. Ik moet deze gevoelens hebben om te vechten. Heb ik die niet dan zou ik nooit de ring in gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Onoverwinnelijk”

Tyson weet echter dat de zenuwen gaan verdwijnen. “Naarmate het gevecht dichterbij komt, hoe minder nerveus ik word, omdat het realiteit wordt. En in werkelijkheid ben ik onoverwinnelijk.”

Volgens Tyson heeft Paul een lange weg afgelegd sinds hij een ster werd op YouTube. “Ik zag een filmpje waarop hij op 16-jarige leeftijd vreemde dansjes deed. Dat is niet de man tegen wie ik ga vechten, dacht ik. Deze man gaat aanvallen, hij gaat proberen mij pijn te doen, wat ik gewend ben, en hij zal zich enorm vergissen. De regels zullen overigens echte boksregels zijn, ook al wordt dit een exhibitie genoemd. Dit is een écht gevecht.”

KIJK OOK. Jake Paul bereidt zich voor op gevecht met Mike Tyson

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten