NAVO-baas Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
NAVO-baas Jens Stoltenberg. © ANP / EPA

Kwantumsprong voor NAVO? Met gigantisch hulppakket van 100 miljard euro wil Stoltenberg Oekraïne redden

NAVO-baas Jens Stoltenberg wil Oekraïne aanzienlijk meer steun geven en een gigantisch hulppakket samenstellen. Het bondgenootschap wil ook toekomstige wapenleveringen en opleidingen van Oekraïense soldaten coördineren. Het voorstel is bedoeld om het tij te keren in de strijd tegen Rusland. “De situatie op het slagveld is moeilijk en uitdagend. Daarom moeten we meer doen.” De Noorse NAVO-topman hoopt dat hij zo ook een signaal kan sturen naar Rusland. “Moskou moet begrijpen dat het zijn doelen niet op het slagveld kan bereiken.”

69 reacties

  • bob jansens

    4 weken geleden
    men moet geen geld sturen naar Oekraïne, maar wapens, die bij voorkeur in de donor-landen zelf geproduceerd worden.
  • Jo Peeters

    4 weken geleden
    Laat Oekraïne in de invloedssfeer van Rusland en er is geen oorlog. Stop met uitbreiding van de EU en de NAVO!
  • Georges Pelgrims

    4 weken geleden
    altijd lees ik weer waar moet het geld vandaan komen.wel tel elke burger van de 32 navo landen samen.en laat elke burger 1 euro per maand of meer storten aan de navo laat de samenleving mee betalen voor hun veiligheid.wat zijn we zonder bescherming alst morgen oorlog is.het moet toch te doen zijn dat de samenleving het navoleger steunt begin eraan onze tijd die zit er bijna op
  • mark germanus

    4 weken geleden
    Ze zouden beter die 100 miljard gebruiken om de arme mensen in de EU te helpen. Ukraine is een diepe put en het kalf is allang verdronken. Dwing ze tot onderhandelingen met Rusland. Als ze de Krim en Donbass kwijt geraken, hetzij zo, beter dan nog duizenden burgers en militairen laten sterven, voor wat? Omdat Zelensky te koppig is om toe te geven! Zouden jullie willen sterven voor een De Croo of Verhofstadt of Jambon ?????
  • Ronald Van Geffen

    4 weken geleden
    Ze blijven maar geld pompen in de plaats van hun eigen verdediging op te bouwen. Op militair vlak staat de NAVO half naakt op straat. Ze moeten toch echt zeker zijn dat Rusland geen NAVO-land zal aanvallen.