De verdachte werd opgepakt in het station Brussel-Noord.

Verdachte aangehouden na steekpartij op trein in Brussel

De man die maandag werd opgepakt na een steekpartij op een trein is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, dat meldt het Brusselse parket. Over het motief van de dader is voorlopig niets bekend. 

De verdachte zou maandagmiddag om een nog onbekende reden een passagier hebben aangevallen op de trein richting Eupen, tussen de stations van Brussel-Centraal en Brussel-Noord. Het slachtoffer werd in de hals gestoken met een mes en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Een medepassagier, die arts bleek te zijn, kon de eerste zorgen toedienen.

De verdachte kon worden opgepakt in het station Brussel-Noord door de lokale politiediensten.  “Het gaat om een man van 27 jaar oud”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “Hij gaf zich meteen over. De politie kon ook een zakmes in beslag nemen.”

Poging tot doodslag

Volgens het parket heeft de man psychiatrische antecedenten. De twintiger werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot de man aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. “Het onderzoek loopt ondertussen verder en wordt gevoerd door de Spoorwegpolitie”, laat het parket nog weten.

Het slachtoffer werd na de steekpartij overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert niet langer in levensgevaar, maar moet wel nog een tijdje in het ziekenhuis blijven.

Meest gelezen