Efteling geeft Doornroosje make-over, maar vooral haar borsten verbazen bezoekers

Bezoekers van het Nederlandse pretpark Efteling trokken grote ogen toen ze het gerenoveerde kasteel van Doornroosje te zien kregen. Want nu blijkt dat niet enkel het gebouw onder handen werd genomen.

SGG

Al 72 jaar ligt Doornroosje in het sprookjeskasteel van de Efteling te wachten op haar prins. Maar in de afgelopen maanden moest ze het zonder bezoekers doen, want haar kasteel kreeg een flinke renovatie. Het kasteel werd in de steigers gezet zodat de muren konden worden opgeknapt en ook het pad naar het kasteel werd onder handen genomen. Binnen kreeg alles een nieuwe laag verf en de kostuums werden gereinigd.

Maar nu blijkt dat er niet enkel en alleen aan haar kasteel gewerkt is. Bezoekers van het park merkten op dat Doornroosje er zelf ook anders uitziet. Ze heeft namelijk grotere borsten en langer haar. “We wilden het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck wat meer benaderen. Ook het gordijntje in de ruimte waar ze slaapt is daarom iets verhangen, zo lijkt het tafereel meer op de schets die hij ooit maakte”, vertelt een woordvoerder van de Efteling aan Omroep Brabant. “In de oude situatie waren wat schroeven en bouten in de constructie van Doornroosje zichtbaar. Die vallen nu minder op”, voegt de woordvoerder eraan toe.

Op sociale media wordt er alleszins gretig gelachen met de make-over van Doornroosje. Zo wordt ‘Doornroosje’ volgens een enkeling voortaan met “dubbele D” geschreven, terwijl een andere suggereert dat ze mogelijk zwanger is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer