© RTV

Eigenaar van pand waar drugslabo werd aangetroffen: “Ruimte was nog maar net verhuurd”

Lille -

De ruimte waar het drugslab in Poederlee (Lille) zich bevond en waar woensdag drie dodelijke slachtoffers werden gevonden, was nog maar net opnieuw verhuurd. “Ze zouden deze week het contract komen tekenen.” Dat vertelt de aangeslagen eigenaar van het pand. Zijn vriendin werd met een CO-vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

nelo, mph

LEES OOK. Dit weten we al over drugslabo in Poederlee waar drie lichamen werden gevonden

“De politie wist ons te vertellen dat mijn vriendin en ik veel geluk hebben gehad. Voor hetzelfde geld waren wij ook overleden aan een CO-vergiftiging”, vertelt Kurt. De man woont samen met zijn vriendin op de bovenverdieping van het pand waar woensdagochtend het drugslab in Poederlee werd ontdekt.

“Ik was op dat moment al gaan werken. Mijn vriendin belde mij in paniek om te zeggen dat er veel brandweer- en ziekenwagens voor de deur stonden. Later kreeg ik te horen dat ook zij met een kleine CO-intoxicatie naar het ziekenhuis is gebracht.”

LIVE. Naast gereanimeerd slachtoffer nog twee mensen naar ziekenhuis gebracht na aantreffen drugslabo in Poederlee

Kurt is eigenaar van het pand aan de Poederleeseweg. Nadat het huurcontract met drankenhandel Verreydt een jaar geleden was afgelopen, werd een tussenmuur opgetrokken die de ruimte in twee deelde. Het achterste gedeelte - waar het drugslab zich bevond - was nog maar net opnieuw verhuurd.

Nieuwe huurder

“De nieuwe huurder, een Nederlander, zou de ruimte huren voor de opslag van goederen. Midden maart is een man de sleutel komen halen. Het huurcontract begon te lopen vanaf 1 april. Ze zouden het deze week nog komen ondertekenen.”

Zowel Kurt als zijn vriendin hebben nooit iets verdachts geroken of gemerkt. “Met de verhuur aan de drankenhandel en de pizzeria hebben wij nooit problemen gehad. Ook bij deze nieuwe huurder voelden we geen argwaan. We zijn erg geschrokken van de feiten, dit hadden we totaal niet zien aankomen.”

De woonst van Kurt en zijn vriendin is voorlopig nog afgezet door de politie. De brandweer heeft het appartement verlucht. Volgens de bewoner zou er geen verdere schade zijn. “Het is nog bang afwachten of we vanavond al terug naar onze woning kunnen”, zegt Kurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER