© BELGA

Schaduwfavoriet Gerben Thijssen komt ten val in Scheldeprijs en moet al vroeg opgeven

Schelde/Genk -

Voor Genkenaar Gerben Thijssen zat de Scheldeprijs er al vroeg op. De spurter van Intermarché-Wanty sprak voor de start nog de hoop uit om op het podium te eindigen, maar belandde in het ziekenhuis na een val.

Hugo Coorevits, ccps

Thijssen sukkelde van de weg en zijn timing bij de opsprong op de weg was fout. Daarbij nam hij tot overmaat van ramp ook zijn ploegmaat Marit mee.

Twintig minuten lang duurde zijn Scheldeprijs. De val gebeurde bij een afslag van een autostrade die niet door alle renners even juist werd ingeschat. Meteen dus een zeer zware tegenvaller voor Intermarché-Wanty en de Genkenaar in kwestie. Een blessure aan de enkel maakte verder rijden onmogelijk.

Zonde van Gerben Thijssen die in het Vlaamse voorjaar nooit de stap voorwaarts die hij maakte, kon omzetten in winst in een Vlaamse voorjaarskoers.

Arne Marit reed nog verder maar na amper vijftig kilometer stapte ook hij uit koers. Waarmee de Henegouwse Worldtourploeg van Jean-François Bourlart meteen de twee speerpunten voor de sprint kwijt is. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis van Malle gebracht. Rest nog Madis Mikhels.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer