CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en N-VA-collega Bart De Wever.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en N-VA-collega Bart De Wever. © Photonews

De Wever (N-VA) claimt dat Vivaldi II al in de steigers staat: “Er zijn al namen geplakt op de ministerposten”

Volgens Bart De Wever hebben MR, Les Engagés en CD&V een “as gevormd” en zijn “er al namen geplakt op de ministerposten”. Dat claimt de N-VA-voorzitter in een interview met weekblad ‘Humo’. De andere partijvoorzitters ontkennen echter dat er sprake zou zijn van “een geheim akkoord”. “Het is paniekvoetbal bij de N-VA”, klinkt het.

287 reacties

  • Jean Vandenbossche

    3 weken geleden
    Wie kan BDWever nog geloven, wat Vlaanderen zelf doet, doet het beter, de bewijzen zijn geleverd, niet dus. BDWever is altijd het slachtoffer, iets goed zeggen van een ander is bij hem taboe, maar waar zijn de grote beloftes van weleer, geen politieke benoemingen meer, geen verzuiling edm, loze beloftes, één maal aan de macht zijn alle beloftes vergeten. Daar ging mijn grote droom aan diggelen, ik die dacht eindelijk een politieker die het meend.
  • Peter Nols

    4 weken geleden
    Goed zo, want als De Wever er zich mee gaat moeien dan zijn we weer voor een dag of 500 regeringsvorming vertrokken.
  • Hubert Vanmechelen

    4 weken geleden
    De Wever claimt !? De eerste ... die claimt, ja. Maar ik vrees dat De Wever wat laat is voor zijn claim wetende dat afspraken voor bestuursvorming een bijna normale gang van zaken zijn. Als/dan hé 🤭 Alleen ... de kiezer kan nog wat roet in het eten gooien.
  • Marlene De Smedt

    4 weken geleden
    De Wever zal het behoorlijk moeilijk krijgen nu factcheckers in de aanloop naar de verkiezingen extra alert gaan zijn voor foute uitspraken. Van wat hij poneert is meestal een deel correct maar vaak uit zijn verband gerukt. Dat is ook het geval met de uitspraken hier. Voor het overige ruikt het naar geroddel want naar eigen zeggen heeft hij bronnen die hem over zowat alles op de hoogte houden. Voorzichtigheid is geboden met wat men hem in vertrouwen verteld want hij gebruikt het later
  • Leo Van Rillaer

    4 weken geleden
    Wie het ganse interview leest en verder kijkt dan deze “sensationele” quote zal beseffen dat een Vivaldi 2 zeer nefast zou zijn voor de Vlaamse welvaart. Maar ik ben er sterk van overtuigd dat Vivaldi 2 er niet zal komen.