Archiefbeeld, de Efteling
Foto: Getty Images

Doornroosje heeft een make-over gekregen na restauratie in Efteling

In de Efteling in Nederland heeft Doornroosje een make-over gekregen na een restauratie van haar kasteel. Welke aanpassingen er precies zijn gebeurd aan de prinses is nog onduidelijk. Er circuleren verschillende foto's met een "borstvergroting" op sociale media, maar de Efteling heeft nog niet bevestigd hoe Doornroosje er nu precies uitziet.

Het kasteel van Doornroosje stond de afgelopen maanden in de steigers zodat de muren konden worden gekapt en het pad naar het kasteel onder handen kon worden genomen. De renovatie is intussen achter de rug en het kasteel is opnieuw open voor bezoekers.

"We wilden het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck wat meer benaderen", zegt een woordvoerder van de Efteling aan Omroep Brabant. "Ook het gordijntje in de ruimte waar ze slaapt, is daarom iets verhangen, zo lijkt het tafereel meer op de schets die Pieck ooit maakte."

Hoe ziet Doornroosje er nu uit?

Er ging veel aandacht naar de metamorfose van Doornroosje. Vooral beelden waarop haar boezem aanzienlijk was vergroot, kregen veel belangstelling. Eerst werd gedacht dat het ging om een 1 aprilgrap, maar de Efteling sprak dit tegen.Ā 

Nu duiken verschillende filmpjes op van Doornroosje op sociale media. Sommigen van die filmpjes zijn bewerkt waardoor haar lippen zijn gefotoshopt of waarop ze een tatoeage op haar arm heeft.

VRT NWS heeft contact opgenomen met de Efteling, maar verkreeg geen bijkomende informatie over Doornroosje.Ā De Efteling heeft ook geen officiĆ«le foto of video op hun website of op sociale media gezet. Daarom heeft de redactie besloten om het artikel aan te passen.

Op sociale media wordt er alleszins gelachen met de make-over van Doornroosje. Als 1 aprilgrap werd Doornroosje door een aantal mensen gefotoshopt. Door sommigen wordt ze nu zelfs met 'dubbele D' geschreven, terwijl anderen suggereren dat ze mogelijk zwanger is.Ā 

Hans en Grietje

Na Doornroosje is het nu de beurt aan het sprookje 'Hans en Grietje'. Het tafereel uit 1955 heeft ook onderhoud nodig.

"Het snoephuisje van het sprookje 'Hans en Grietje' werd halverwege de jaren 50 opgebouwd met houten palen en steengaas", legt projectleider Mark Elings uit op de website van de Efteling. "We zijn gedwongen om het huisje, dat in tƩ slechte staat is, volledig te vervangen."

Het bouwwerk uit 1955 zal opnieuw worden opgebouwd met moderne materialen. Het is de bedoeling dat het tafereel daarna weer decennia meegaat.Ā 

Meest gelezen