© *

Nike pakt uit met transgender olympisch atleet in campagne

Chris Mosier is de eerste transgender man ooit die het nationaal olympisch team van de VS haalde en hij mag meteen ook opdraven in een commercial van Nike. De 32-jarige duatleet ging in 2010 in transitie en haalde tegen zijn verwachtingen in de Olympische Spelen in Rio.

say, flb

Chris Mosier begon in 2010 aan zijn transitie. In 2015 haalde hij de olympische ploeg en die prestatie wordt nu ook extra in de verf gezet door Nike. "Ik heb altijd al de Just Do It mindset gehanteerd’, zegt Mosier in een verklaring. ‘Ik wist niet of ik sterk genoeg was voor de mannenploeg. I just did it. Elk succesverhaal dat ik gekend heb tot nu toont aan dat alles mogelijk is. Ik heb mezelf nooit gestopt, nooit limieten opgelegd, en ik ging er gewoon voor."

Mosier wil met zijn samenwerking en participatie de transgender gemeenschap inspireren om niet afgeschrikt te worden door genderbarrières in sport. "De eerste transgender man ooit zijn in het nationale team is een droom die is waargekomen. Dit is een geweldige kans. Niet alleen voor mij, maar ook voor andere transgenders die iets willen bereiken in de sport."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer