Politie vat bestuurder die fietsster Jona (38) van de baan maaide en gewond achterliet: “Hij heeft meteen bekend”

Jona liep een zware kniebreuk op.© if

LIEVEGEM -

Jona Goderis (38) werd midden maart door een bestuurder van een BMW van de baan gemaaid. Ze liep toen verscheidene verwondingen op. De politie heeft de bestuurder nu dankzij camerabeelden en brokstukken kunnen identificeren.

Laura Moens

“Het gaat om een 24-jarige man uit Lievegem”, zegt de politie van de zone Deinze-Zulte-Lievegem. “Dankzij camerabeelden van een buurtbewoner, beelden van de ANPR-camera's en brokstukken die op de baan achterbleven, hebben we de bestuurder kunnen identificeren. We zijn bij de jongeman thuis geweest en hij heeft meteen bekend.”

LEES OOK. Fietser Jona (38) loopt zware kniebreuk, gebroken neus en schaafwonden op bij ongeval, maar haar aanrijder reed gewoon door

De twintiger was na een ongeval op 12 maart weggevlucht. Aan de Nekke, ter hoogte van het kruispunt met de Bauwerwaan in Zomergem, was het toen misgelopen en botste hij met fietsster Jona Goderis (38). Zij was op weg naar haar werk.

Jona kwam ten val en belandde volgens een getuige vijf meter verderop door de klap. Ze liep een zware kniebreuk, een gebroken neus en verschillende schaafwonden op. “De eerste paar seconden besefte ik niet goed wat er gebeurd was. Ik was in shock”, vertelde ze. “In mijn ooghoek zag ik de BMW dan traagjes wegrijden.”

Politierechtbank

Jona werd naar het AZ Alma in Eeklo gebracht, waar de dokters haar meteen geopereerd hebben aan haar knie. Ze mag er nu acht weken niet op steunen en moet veel rusten. “Het zal een lange revalidatie worden”, vertelt ze. “Ik moet het op het gemak doen en kinesitherapie volgen.”

De 24-jarige bestuurder zal zich voor het ongeval nog in de politierechtbank van Gent moeten verantwoorden voor vluchtmisdrijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen