Oekraïens president Volodymyr Zelensky en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg / Defensie-expert Roger Housen
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïens president Volodymyr Zelensky en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg / Defensie-expert Roger Housen © AFP / Joel Hoylaerts / Photo News

Roger Housen over NAVO-fonds van 100 miljard euro voor Oekraïne: “Genoeg voor 400 dagen oorlog, geen 5 jaar”

De NAVO wil een speciaal fonds oprichten om Oekraïne de komende jaren te kunnen blijven steunen. Hiervoor wil het 100 miljard euro ophalen bij de bondgenoten. Maar hoe realistisch is dat? En wat kan een land in oorlog met dat bedrag doen? Defensiespecialist Roger Housen legt uit. “De bedoeling is om de steun aan Oekraïne ‘Trump-proof’ te maken.”

46 reacties

  • Eric Roeloffzen

    4 weken geleden
    Logisch nadenken, wat heeft het ons opgebracht en hoe ver staan we? Zelfs een kip zonder kop weet het.
  • ETIENNE LOGIST

    4 weken geleden
    De unanimiteit van de 32 leden moet dringend doorbroken worden. Het zijn telkens dezelfde landen die de Russen - al dan niet bewust - maandenlange voorsprong geven.
  • Rudi Adriaensen

    4 weken geleden
    Dus het westen staat nu met al zijn oorlogs retoriek met de rug tegen de muur maar wil en kan geen stap terug zetten omdat de investering te hoog zijn opgelopen ! ondertussen is gebleken dat Rusland te hoog gegrepen is en zijn economie zelfs wist te verbeteren terwijl de onze de dieperik ingaat , maar we blijven dezelfde taal hanteren en doen er nog een schepje op ? waar is het verstand ?
  • johan ruell

    4 weken geleden
    Er is nog geen geld om zelf terug een deftig leger op de been te brengen. Ten andere, waar blijft men toch voor alles en nog wat de centen halen.
  • Yolande MARIS

    4 weken geleden
    U bedoelt nu de USA geen dollar meer wil uitgeven voor een verloren zaak is Blinken zijn instructies komen afleveren bij Napoleon en onze Sinterklaas,De USA wil wel nog wapens leveren,maar de EU moet ze betalen.Het corrupte Tsjechië wordt gebruikt als afleiding om de bevolking te misleiden.Dat Tsjechië plots op de proppen komt met beschuldigingen om de EU kritische partijen verdacht te maken daar worden geen vragen bij gesteld .Dat velen het dictoriaal beleid van de EU afwijzen doet zeer.