Amerikaanse toerist (80) sterft bij aanval van olifant tijdens safari.

Amerikaanse toerist (80) sterft bij aanval van olifant tijdens safari

Een Amerikaanse 80-jarige vrouw werd op autosafari in Zambia aangevallen door een olifant. De vrouw en vijf andere toeristen werden honderden meters lang achtervolgd door de olifant, tot de chauffeur het voertuig moest stoppen door een wegblokkade.

FDB

Een Amerikaanse vrouw, wiens identiteit nog niet bekend is, vertrok vorig weekend op autosafari in het Kafue National Park in Zambia. Samen met vijf andere Amerikaanse toeristen werd ze gegidst doorheen het op één na grootste nationale park ter wereld, toen een agressieve olifant hen onverwachts begon te achtervolgen.

De olifant zou gescheiden zijn van zijn kudde en probeerde het voertuig al lopend in te halen. Eén van de toeristen in de wagen filmde hoe de olifant hen honderden meters lang achtervolgde, tot de chauffeur plotseling het voertuig stopte. De weg zou deels geblokkeerd geweest zijn door vegetatie, waardoor de gids het voertuig niet snel genoeg uit de gevarenzone kon halen.

De olifant slaagde erin het voertuig op zijn kant te kiepen met zijn grote slagtanden, met alle gevolgen van dien. De schokkende beelden circuleren op sociale media.

De 80-jarige vrouw overleed wat later aan haar verwondingen. Een andere toerist zou zwaargewond zijn en werd geëvacueerd naar een ziekenhuis in Zuid-Afrika. De andere toeristen hadden lichte verwondingen en krijgen traumabegeleiding.

“Dit is een tragische gebeurtenis en we betuigen ons diepste medeleven aan de familie van overleden persoon. We steunen natuurlijk ook de andere toeristen en de gids die betrokken zijn bij dit schrijnende incident”, aldus Keith Vincent, de CEO van het bedrijf die de safari organiseerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer