Maaseik moet zaterdag al een eerste keer aan de bak tegen de eeuwige rivaal om het thuisvoordeel af te dwingen.© Dick Demey

Volleybal Lotto Volley League - Champions Play-offs

Feest in Maaseik: Greenyard plaatst zich voor titelfinale én Champions League na zege tegen Haasrode

Maaseik -

We krijgen opnieuw een titelfinale tussen Roeselare en Maaseik. De twee tenoren wonnen hun partij van de achtste speeldag met 3-0 en kunnen nu bovenaan niet meer bijgehaald worden.

Rob Kwanten

Nog steeds geen Tino Hanzic tussen de lijnen bij Maaseik: de Kroaat wordt overduidelijk gespaard voor de titelstrijd. Vervanger Iribarne blijft intussen met volle teugen genieten van de speelminuten. De Spanjaard, voor de tweede wedstrijd op rij verkozen tot MVP, was tegen Haasrode-Leuven de Maaseikse topscorer in een aangename eerste set. Daarin trok Maaseik dankzij stevig opslagwerk van Fornès en enkele mooie killblocks aan het langste eind.

Met liefst 11 fouten deden de bezoekers zich in de tweede beurt eigenlijk zelf de das om. Maaseik blonk zeker niet uit: Cox strandde enkele keren in het blok en ook Bartos kwam moeilijker tot scoren dan hem lief was. Gelukkig was er Iribarne om de Maaslanders vanop zijn wolk door de rally’s te sleuren.

© Dick Demey

Ijzersterk verdedigd

De meeste moeilijke momenten kende de thuisploeg in het derde bedrijf. Peeters en de ingekomen Witvrouwen hielden Haasrode in de wedstrijd tot 21-20. Via killblocks van Polak en Bartos gooide een ijzersterk verdedigend Maaseik de wedstrijd vervolgens op slot.

Wat iedereen voor de wedstrijd eigenlijk al wist, staat nu ook mathematisch vast: Roeselare (3-0 vs. Menen) en Maaseik spelen naar een best-of-five de titelfinale. Wie daarin een eerste keer thuis speelt, wordt allicht zaterdag in een onderling duel beslist. Afspraak om 20.30 uur in de Steengoed Arena.

Sets: 25-20, 25-20, 25-21.

Maaseik: Polak 4, Bartos 12, Iribarne 11, Cox 11, Vanker 2, Fornès 3. Libero: Currie. Kwamen in: Berkhout, Lindqvist, Thys 4.

Haasrode-Leuven: Tuerlinckx 11, De Paepe 4 , Peeters 12, De Bruyn 4, De Saedeleer 5, Valkiers 1. Libero’s: Van Dyck, Bou Serhal. Kwamen in: Witvrouwen 3, De Smet, Madjunkov.

Iribarne: “Nu gaan we voluit voor de titel”

“Ik voel me geweldig in vergelijking met enkele weken geleden”, vertelde uitblinker Iribarne na afloop. “Ik heb eindelijk het gevoel dat ik min of meer mijn spel kan spelen. Al ga je me niet horen zeggen dat ik al honderd procent fit ben. Dat is zeker nog niet het geval. In sommige situaties, bijvoorbeeld vanaf de opslaglijn, durf ik nog niet altijd helemaal voluit te gaan. Deze overwinning is alleszins heel belangrijk. We zijn nu geplaatst voor die finale. Maar tegelijkertijd mogen we, laat ons dat niet vergeten, volgend seizoen ook weer aan de bak in de Champions League. Een grote club als Maaseik hoort daarin thuis. Die doelstelling kunnen we alvast afvinken. Nu gaan we voluit voor de titel. Te beginnen met nu zaterdag. Dat is nog geen finalematch, maar een overwinning brengt ons in deze play-off wel op de eerste plaats. Wij willen absoluut dat thuisvoordeel pakken.”

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer