ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

ONZE OPINIE. “De NAVO moest 75 jaar geleden burgers beschermen tegen de Russische beer. Die dreiging is actueler dan ooit”

“De NAVO blaast vandaag 75 kaarsjes uit. En de oude dreiging is de nieuwe dreiging”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “‘Liever een raket in de tuin dan een Rus in de keuken’? Die slogan en dat angstbeeld uit de jaren 80, tijdens de Koude Oorlog, is helemaal terug.”

32 reacties

  • Willy Bogaert

    3 weken geleden
    Gebrek aan eenheid van commando , standaarden met veel zinloze dure administratie door de verschillende meningen van leiders en chantages Poetin mollen met veto dat alles lam legt ( Orban ,Erdogan )
  • jaak Peeters

    4 weken geleden
    Zolang wij de oorlogsretoriek van de NAVO niet afleggen blijft de Russische beer een gevaar, omdat wij weigeren hem te zien als een oostelijk Europees volk, dat christelijk is en enorme economische mogelijkheden heeft. De enige reden van bestaan voor de NAVO is juist dat oorlogsnarratief. Men heeft 100 miljard over voor een oorlog die voor USA van belang is, maar voor de zorg is er geen geld.
  • stefan meues

    4 weken geleden
    Het Midden-Oosten, China, Rusland en Noord-Korea hebben een actieve militaire alliantie opgestart tegen Europa en de VS. Ze hebben inmiddels 1000 keer meer wapens dan wij. Zeggen dat we moeten onderhandelen door te gaan praten met dictators die de wereld willen veroveren is infantiel.
  • René Lodeweyckx

    4 weken geleden
    Waarom moet klein duimpje (Europa)steeds zijn eieren in dezelfde mand van de blaffende hond(usa)leggen? Kunnen wij zelf niet onderhandelen met grote beer? Om in dezelfde beeldspraak te blijven van het artikel.
  • Paula Loomans

    4 weken geleden
    Er is een busautofabriek die gedeeltelijk of geheel sluit het de moment om legervoertuigen tanks of klein materiaal te maken een gat in de markt om te profiteren van deze situatie of gaan wij Belgen weer wachten tot een ander er gaat mee lopen