Parijs - Roubaix

Het nieuwe traject in aanloop naar het Bos van Wallers.
Volledig scherm
PREMIUM
Parijs - Roubaix Het nieuwe traject in aanloop naar het Bos van Wallers. © Henk Deleu / HLN

“Bos van Wallers brak al zoveel carrières” en “nu nog gevaarlijker”: wielerwereld verdeeld over chicane in Parijs-Roubaix

Hoe de aanloop naar het Bos van Wallers veiliger maken? ASO, de organisator van Parijs-Roubaix, boog zich de afgelopen dagen koortsachtig over dat vraagstuk. Een chicane vlak voor de ingang van de kasseistrook moet nu de snelheid uit het razende peloton halen. De renners zelf reageren verdeeld. “Het probleem is dat niemand tegenwoordig nog bang is.”

47 reacties

  • Roland ANNYS

    3 weken geleden
    Met de zelfde hoge snelheid aankomen en dan plots remmen voor haakse bochten, is dat niet gevaarlik ?? luister naar Sep Vanmarcke dat is een véél betere oplossing. En trager over die putten rijden verhoogt de kans op materiaalpech.
  • Frank Waeghe

    4 weken geleden
    Wie naar Roubaix komt weet dat het stuurmanskunst vraagt om daar doorheen te komen. Laat dit over aan de specialisten en stop met kasseien te poetsen en chicanes in te voeren. Men vraagt toch ook niet aan renners na een beklimming om te voet naar beneden te komen. Roubaix dat is onder de modder, langs de kant staan, in de koude met een wiel in je hand...
  • Bernard Deplacie

    4 weken geleden
    Men zou vd andere kant moeten komen. De opgaande lijn. Ik zou die eruit halen. Is iets voor veldrijder zoals kloppenburg.
  • Kris Tyteca

    4 weken geleden
    Na de uitschakeling van de 3 kopmannen in de ronde van het Baskenland? Moet die vraag nog gesteld worden?
  • Johan Aerts

    4 weken geleden
    Waarom worden die stenen eens niet proper gemaakt ? Net voor de doorgang ?