Soep van geroosterde bloemkool of gevulde aubergine: recepten met groenten in de hoofdrol
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk!
Soep van geroosterde bloemkool, uien en kikkererwten
Voor 4 personen (voor ca. 1,5l) - Voorbereidingstijd: 30 minuten - Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Vegan
NodigVoor de soep
Doen
Imam bayaldi: gevulde aubergine & courgette
Voor 4 personen - Voorbereidingstijd: 30 minuten, plus afkoelen - Bereidingstijd: 2 uur en 40 minuten
Vegan
Nodig
Doen
Cheesecakepotjes met gezouten honing
Voor 4 personen, Voorbereidingstijd: 40 minuten, plus afkoelen - Bereidingstijd: 10 minuten
NodigVoor de gemberkoekjescrumb
Doen
Alice Hart is een bekende chef-kok, culinair schrijver, foodstylist en voedingsdeskundige die woont in Londen. Met haar vegetarische gerechten laat ze (seizoens)groenten schitteren en zet ze in op natuurlijke voeding en smaakvolle kruidenmengelingen. Hart schreef als culinair redacteur voor heel wat bekende platforms zoals The New York Times, The Guardian en The Telegraph. Het grandioze groenteboek is haar vierde veggie kookboek, en het derde dat uitkwam bij uitgeverij Terra. Eerder verschenen daar al Vegalicious in 2011 en Het grote groenteboek in 2022.
Het grandioze groenteboek, Alice Hart, verschijnt op 8 april bij Terra