© ATV

Lierse, Beerschot en KV Mechelen krijgen positief advies van licentiecommissie

Beerschot, KV Mechelen en Lierse hoeven geen problemen te verwachten bij de aanvraag van hun proflicentie voor volgend seizoen. KV Mechelen en Lierse vroegen naast een nationale licentie ook met succes een Europese licentie aan. Bij Antwerp en Westerlo is het nog wachten op verlossend nieuws.

kugu, kofr

Het auditoraat van de licentiecommissie heeft Beerschot, KV Mechelen en Lierse een positief advies gegeven met het oog op de proflicentie voor volgend seizoen. Dat wil zeggen dat die drie clubs in kwestie straks in principe zonder problemen hun licentie zullen behalen. Lierse en KV Mechelen hebben naast hun proflicentie voor de nationale profcompetities ook een Europese licentie aangevraagd en zullen die in principe ook krijgen. Lierse doet dat om de infrastructuur van het Lisp te verhuren aan bijvoorbeeld de Red Flames, die in het verleden al in Lier actief waren voor oefenpartijen. KV Mechelen is via de Europe Play-offs nog in de running voor een ticket in de tweede kwalificatieronde van de Conference League.

Het feit dat ook Beerschot positief advies krijgt, is opmerkelijk. De club staat al bijna een jaar te koop en is in verregaande onderhandelingen met enkele kandidaat-overnemers. De huidige aandeelhouders passen de verliezen echter nog altijd bij, waardoor de club nooit in de problemen is gekomen met de licentievoorwaarden. Beerschot kan dit weekend zekerheid verwerven over promotie naar 1A. De club kan dus met een gerust hart de laatste rechte lijn van de competitie in. Bij Westerlo en Antwerp was er gisterenavond nog geen verlossend nieuws van de licentiecommissie binnengekomen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Meer sportnieuws