Steekpartij op trein in Centraal Station
Volledig scherm
Steekpartij op trein in Centraal Station © JVDS

Irakese man die vrouw neerstak in Antwerpen-Centraal viel eerder deze week ook al agent aan, vrouw (69) gewond maar buiten levensgevaar

UpdateIn het Centraal Station van Antwerpen heeft donderdag een steekincident plaatsgevonden in een trein. Dat bevestigt de federale politie. Het slachtoffer, Maria (69) uit Schoten, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen verkeert ze niet meer in levensgevaar. De dader – Hussein A. (27) uit Irak, vernemen we uit politieke hoek en wordt bevestigd door het parket – werd gevat. De man viel eerder deze week ook al een agent aan.

  1. “In mijn eerste kamp leek elke ronde wel 3 uur te duren”: professioneel bokser Tarek belooft vuurwerk op boksgala in Antwerpse nachtclub IKON
    PREMIUM

    “In mijn eerste kamp leek elke ronde wel 3 uur te duren”: professio­neel bokser Tarek belooft vuurwerk op boksgala in Antwerpse nachtclub IKON

    Zijn vader stuurde hem als kind naar de boksclub met de woorden ‘toon nu maar eens hoe stoer je bent.’ En kijk, Tarek Hamite (28) wist meteen wat hij met de rest van z'n leven wou doen. In zijn eerste boksmatch kroonde hij zich als amateur tot Belgisch kampioen en op zijn 18de koos hij voor het avontuur in Amerika. Hij baat ondertussen met TK Gym een eigen boksclub uit in Antwerpen én zondag maakt hij zijn debuut als professioneel bokser. De opvallende locatie van het boksgala: dansclub IKON. “Deze sport is hier ondergewaardeerd. Ik ga ervoor zorgen dat het boksen in België de aandacht krijgt die ze verdient.”
    Antwerpen
  2. Nieuwe foto-expo in voetgangerstunnel over 25-jarig bestaan Opvangcentrum Linkeroever: “De hele wereld ontdekken? Dat kan gewoon in de Beatrijslaan”
    PREMIUM

    Nieuwe foto-expo in voetgan­gers­tun­nel over 25-jarig bestaan Opvangcen­trum Linkeroe­ver: “De hele wereld ontdekken? Dat kan gewoon in de Beatrij­slaan”

    Het vijfentwintigjarig jubileum van Opvangcentrum Linkeroever wordt in september gevierd met een groot feest. In aanloop daarvan wordt het centrum verbouwd én kunnen Antwerpenaren de bewoners beter leren kennen via een fototentoonstelling in de trappenhal van de voetgangerstunnel. “Er is nog steeds veel onbegrip tussen nieuwkomers en Antwerpenaren, met deze expo willen we ze elkaar beter doen leren kennen.”
    Antwerpen