Jolan Cox (10).© Dick Demey

Volleybal

Aanvoerder Jolan Cox blijft nog twee jaar langer bij Maaseik: “Ik voel me hier thuis”

Jolan Cox (32) heeft zijn contract bij Greenyard Maaseik verlengd. De aanvoerder plakt er nog twee seizoenen aan vast in het Maasland. “Ik ben graag in Maaseik. Ik voel me er thuis. Waarom dan vertrekken?” zegt de opposite.

Jürgen Schrooten

Cox streek in de zomer van 2017 in Maaseik neer. Op een klein intermezzo in Nice na (2019/20) is de Antwerpenaar intussen al aan zijn zesde seizoen in het Maasland bezig. “En daar komen nu dus een zevende en achtste bij. Ik ben hier intussen een meubelstuk. Zeker nu Elias Thys (die na zes seizoenen Maaseik inruilt voor Waremme, red) vertrekt”, zegt Cox. “Ik ben gewoon graag in Maaseik. Waarom zou ik dan van team veranderen?”

© VDB

Dat Maaseik verder in zee gaat met Cox is niet meer dan logisch. De Antwerpenaar is weer aan een sterk seizoen bezig. Zo staat hij in veel statistieken bovenaan: meeste punten, beste opposite, tweede beste serveerder (na Rotty), meeste aces… Cox hoopt die goede vorm nog een paar weken aan te houden. Hij hunkert - na 2018 en 2019 - naar een derde titel met Maaseik. Zaterdag (20u30) komt grote rivaal Roeselare op bezoek in het Maasland. Inzet van dat duel: de eerste plaats in de play-offs én het thuisvoordeel in de titelfinales (best of five).

Maaseik maakte enkel weken geleden al bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van coach Fulvio Bertini. De Italiaan zal volgend seizoen vervangen worden door Guido Görtzen (Limax). Met Pierre Perin en Samuel Fafchamps (allebei Waremme) werden er al twee nieuwkomers aangetrokken. Miquel Fornes en Thomas Neyens liggen nog onder contract. Naast Elias Thys (Waremme) zal ook Tino Hanzic (richting Frankrijk) de club al zeker verlaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer