Partijvoorzitter CD&V Sammy Mahdi.
Volledig scherm
Partijvoorzitter CD&V Sammy Mahdi. © BELGA

“De criminaliteit komt hard binnen bij de mensen”: CD&V wil dubbel zoveel wijkagenten op straat

CD&V wil het aantal wijkagenten op straat verdubbelen. Dat is een voorstel van de partij in het verkiezingsprogramma rond veiligheid. Partijvoorzitter Sammy Mahdi zegt dat ze ook enkel zouden kunnen focussen op de grote criminaliteit, maar dat niet van plan zijn.

84 reacties

  • Marc Saerens

    3 weken geleden
    De 'wijkagent' zal, al doet hij nog zo zijn best, de criminaliteit niet terug dringen, de federale agenten zijn op dat punt de juiste mensen op de juiste plaats.
  • Yves Tamara Vanopbroeke

    3 weken geleden
    Dat is al 10 jaar dezelfde belofte van meer blauw op straat, na de verkiezingen zijn het er nog minder dan voorheen...
  • Martine Mertens

    3 weken geleden
    Het tocht hier van het geblaas. Voor de verkiezingen gaan ze er allemaal iets aan doen. Na de verkiezingen steekt hun hoofd weeral in het zand. Op één partij na waar ze een cordon tegen gespannen hebben. Alle partijen van vivaldi zijn allemaal hetzelfde. De conclusie is zeer snel gemaakt dat je in belgië nog 3 partijen hebt. Vlaams belang, pvda, en vivaldi. Kies verstandig!
  • Jos Van De Plas

    3 weken geleden
    Een goed beleid is de problemen oplossen voor dat ze zich stellen, niet net voor de verkiezingen het populisme opzoeken.
  • Johan hendrickx

    3 weken geleden
    Ja Mahdi, als het weer van Verlinden moet komen, zal er juist niets veranderen. Als ze er moet zijn, zie je ze niet; wel op nietszeggende bijeenkomsten of vieringen en dergelijke.