© Jan Van der Perre

Laserlichten, 300m² ledschermen en 100 crewleden: Camille licht tipje van de sluier op over Sportpaleis-concerten

Magisch en groots. Zo vallen de aankomende Sportpaleis-concerten van Camille (22) het best te omschrijven. Met onder meer 300 vierkante meter aan ledschermen en 100 crewleden. “Het zal een van de grotere producties van Belgische bodem zijn.”

Eva De Poorter

Een crew van honderd professionals, een “state of the art-geluidsinstallatie”, meer dan 300 bewegende lichten, 300 vierkante meter aan ledschermen en een veelvoud aan laserbars. Camille ziet het groots voor haar vier ‘Magie’-shows in het Sportpaleis op 4 en 5 mei. Er komen zelfs een hologram, hypnotiserende projecties en speciaal ontworpen props aan te pas.

“Een zaal als het Sportpaleis verdient een grote show. We willen dat elk van de 60.000 bezoekers met een onvergetelijke herinnering naar huis gaat nadien”, verklaart haar manager William Vaesen de aanpak. “Er werkt een pak volk aan, maar ze zijn allemaal even onmisbaar om de show helemaal af te maken.” Hoeveel dat spektakel kost, geeft hij niet vrij, “maar we kunnen zeggen dat dit een van de grootste Vlaamse shows gaat zijn, die je dit jaar in Sportpaleis zal zien”.

Dan moet ze zich meten met onder meer Regi vs Milk Inc die zes keer in de Antwerpse concertzaal staat en Clouseau die er dertien keer hun tenten opslaan. “Camille zal zich als een van de grotere producties van Belgische bodem positioneren”, beaamt ook Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis. “Al is 300 vierkante meter aan ledschermen niet uitzonderlijk. Tijdens hun shows hier gingen Dimitri Vegas & Like Mike er telkens los over. Regi doet het volgens mij ook groter dan de meeste Belgische artiesten. Ik denk dat ook #LikeMe (waar het succes van Camille begonnen is, red.) een gelijkaardige grootte aan schermen gebruikte.”

(Lees verder onder de foto)

© Gracia Live

Al wil Van Esbroeck niets afdoen aan de prestatie van Camille. “Wat ze op deze leeftijd als Vlaamse artieste al doet, blijft straf. Ze staat bekend als iemand die verzorgde shows aflevert, deze zal zonder twijfel ook indrukwekkend zijn.”

Vergelijk met internationale sterren zoals een Lady Gaga en Madonna, zou onfair zijn, vindt Van Esbroeck. Madonna had tijdens haar recente Celebrations-tour 200 crewleden in dienst, en kwam in Antwerpen met een podium van 4.400 vierkante meter met drie niveaus plus een 70 meter lange catwalk. “Zulke artiesten kunnen dat afschrijven op een tour van een maand of drie. Het is zoals met vakantie gaan: hoe langer je gaat, hoe goedkoper het per dag wordt.”

Zitplaatsen gewijzigd

Camille rekent naast technische snufjes ook op een 18-koppig koor en 28 dansers. Ze zal ook te zien zijn op meerdere podia die verbonden zijn met catwalks. Dat heeft ervoor gezorgd dat een dertigtal mensen per show het bericht kregen dat hun tickets aangepast worden.

“Ze hoeven zich geen zorgen te maken”, verzekert organisator Gracia Live. “Zij zullen een nieuwe plaats krijgen in dezelfde categorie. Fans zullen haar zelfs net dichterbij kunnen zien dankzij de extra podia. De ticketverkoop is een jaar geleden gestart, maar de productie kan gaandeweg nog wat veranderen, waardoor we die aanpassingen moeten doen. Dat is iets wat wel vaker gebeurt.”

Intussen zijn de allerlaatste kaarten voor het Sportpaleis te koop via clubcamille.be. In de zomer volgt nog een Magie-tour aan zee in het Kursaal van Oostende. “Die wordt vanuit hetzelfde concept opgebouwd, maar uiteraard zal de zaal en bijgevolg ook onder meer het podium kleiner zijn dan in het Sportpaleis”, besluit Vaesen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer