© Getty Images

Yves Lampaert steekt vurig pleidooi af vóór de chicane in Parijs-Roubaix: “Ze hadden dit tien jaar geleden al moeten beslissen”

De chicane voor het Bos van Wallers in Parijs-Roubaix zorgt voor heel wat beroering in de wielerwereld. De ene is voor, de andere is tegen. Zowel onder de renners als onder ploegleiders en journalisten is er veel discussie over. Yves Lampaert is duidelijk in zijn standpunt.

Hugo Coorevits, Vincent Van Genechten

“Het is een beslissing die ze al tien jaar geleden moesten genomen hebben”, aldus de gewezen Belgische kampioen. “Het is levensgevaarlijk. En journalisten kunnen hier niet over oordelen want ze hebben nog nooit over kasseien gereden. Je komt hier van een tweevaksbaan in een trechter terecht, aan 65 kilometer per uur. Nu halen ze er tenminste nog de snelheid uit.”

Volgens Lampaert is het op de huidige manier niet te doen op de iconische kasseistrook. “Wat gebeurt er nu? Als er eentje plat rijdt voor u en over z’n lengde goat (valt, red.), zeker met die tubeless banden, dan ligt die over heel de baan. Daar kan je niks mee doen want op kasseien kan je niet remmen. Dan zit je daar gewoon te bokken en te doen. Het is natuurlijk slecht gedaan (de chicane, red.), ze hadden beter een aanloop gepakt, maar het is goed dat is één initiatief is. Dat ze luisteren. Het is levensgevaarlijk. Gulder weet nie hoe slecht dat die kasseien liggen, echt. Dat is niet… Op asfalt kan je nog een beetje remmen, op kasseien kan je niets.”

“En wat is ook het probleem elke keer? De eerste tien hebben snelheid, ze liggen er dan over de lengde, je stopt dan en moet opnieuw vertrekken op kasseien wat bijna niet mogelijk is, ze zitten al 30 seconden voor… Nu gaan ze trager rijden, dus gaat er veel minder koersvervalsing zijn. Dus schrijf niet dat het een slecht initiatief is hé, dan trek ik aan jullie oren (lacht)!”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer