© atv

Omstreden Russische supermarkt MyPrice opent vierde Belgisch filiaal in Deurne: winkel gaat volgende week open

Antwerpen -

De Russische supermarktketen MyPrice opent op vrijdag 12 april een winkel op de Bisschoppenhoflaan in Deurne (Antwerpen). Onlangs opende de keten nog een winkel in Boom, waar veel vragen bij waren: worden er verboden Russische producten verkocht? De keten benadrukt van niet.

LEES OOK. Russische supermarkt MyPrice opent dan toch deuren in Boom: veel inwoners komen kijkje nemen

Na de opening in Boom, in februari, maakt de Russische supermarktketen MyPrice zich op voor zijn nieuwste winkel in de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Dat meldt het retailvakblad RetailDetail. De deuren openen op vrijdag 12 april, wat het totaal aantal MyPrice-winkels in ons land op vier brengt (naast Boom, Opwijk en het Henegouwse Boussu).

De MyPrice komt op de plek waar tot voor kort My Food gevestigd was. Daarvoor was er een Carrefour.

Op deze locatie, waar tot voor kort My Food was gevestigd, opent op 12 april een nieuwe winkel van de Russische supermarktketen MyPrice.© Dirk Kerstens

En de keten heeft nog uitbreidingsplannen. Deze maand zou er nog een winkel openen in Bertrix (provincie Luxemburg) en er zou nog een Antwerps filiaal op komst zijn dit najaar.

MyPrice biedt naar eigen zeggen geen verboden Russische producten aan in ons land, wel goedkope producten uit voormalige Oostblok-landen. Staatssecretaris Alexia Bertrand (Open VLD) liet de Economische Inspectie al een onderzoek voeren naar MyPrice.

LEES OOK. Economische Inspectie neemt Russische prijsbreker in het vizier: “Mag sancties tegen Rusland niet omzeilen”

Extra controle

De stad Antwerpen is op de hoogte van de komst van MyPrice en gaat ook extra controles uitvoeren. “In de buurt wonen natuurlijk vele Antwerpenaren die uit Oost-Europa komen, dus het is niet onlogisch dat deze winkel zich daar vestigt”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Gezien het profiel van de keten hebben we wel de opdracht geven aan de lokale politie en de stedelijke diensten om de zaak grondig te controleren. We willen er zeker van zijn dat de uitbaters voldoen aan alle brandveiligheidsvoorschriften en ook in orde zijn met de geldende regelgeving. De federale economische inspectie had eerder al aangegeven hier een onderzoek naar te voeren, dus we volgen het nauwgezet op.”(jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen