Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Vorig jaar kapten we regenwoudgebied bijna even groot als Zwitserland

De vernietiging van ‘s werelds meest ongerepte regenwouden ging in 2023 gewoon door. Een gebied bijna zo groot als Zwitserland werd vorig jaar ontdaan van regenwoud. In totaal ging het om 37.000 vierkante kilometer, volgens cijfers van het World Resources Institute (WRI) en de Universiteit van Maryland. Dit betekent dat iedere minuut een stuk regenwoud gelijk aan de oppervlakte van tien voetbalvelden wordt omgekapt.

14 reacties

  • Bart Verwegen

    3 weken geleden
    Wij, de mensheid, ami de greave. Het is niet slecht om de mensheid als één geheel te zien in plaats van verschillende entiteiten die toch maar blijven kibbelen en elkaar de schuld te geven zodat er uiteindelijk niks gebeurt.
  • Michel Beys

    4 weken geleden
    En hoeveel beton is er in Vlaanderen bijgekomen?
  • emi de graeve

    4 weken geleden
    wie ? We ? Noem liever concrete namen en verantwoordelijken zodat mensen zich daarover beter kunnen informeren aub. Stop er vooral mee om mensen een mea culpa gevoel aan te praten voor situaties die zij niet gecreëerd hebben. Luid de klok bij de EU. Dààr kunnen ze er een stokje voorsteken als ze dat willen. Waarom moeten onze dieren hier soja gevoed krijgen ? Ipv te werken aan bewustwording krijgt de reclame kans om de grootste winstmakers te verafgoden. Dan maar zagen over ontbossing ?
  • Christine Laevers

    4 weken geleden
    Sommige mensen denken misschien dat je na wat bomen planten na enkele decennia terug een bos hebt. Maar dat tropisch oerbos waar een boom vertikaal drie verschillende biotopen heeft, kan je niet meer opbouwen. 't Is uniek en weg is weg.
  • Kristine Delacourt

    4 weken geleden
    Niet “wij”! En de oplossing is zeker niet dat wij er weer voor zullen moeten betalen!