De NMBS verwacht vooral zaterdag extra drukt op de trein.© BELGA

Mooi weer voorspeld, dus NMBS zet 22 extra treinen in richting de kust: “Alleen op zaterdag”

Blankenberge/Oostende -

Zaterdag wordt het eindelijk nog eens mooi weer aan zee, en daarom pakt de NMBS uit met een versterkt aanbod. In totaal worden 22 extra treinen ingezet richting Oostende en Blankenberge. “Mensen checken best via de app hoe druk het is op de trein”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman.

Junior Verbeeke

Temperaturen die boven de 20 graden klimmen: dat hebben we al eventjes niet meer meegemaakt in ons land. Verwacht wordt dat het daarom aardig druk kan worden aan de kust. Vervoersmaatschappij NMBS deelt die mening en pakt daarom uit met een versterkt aanbod.

Verdeeld over ochtend en avond

Komende zaterdag rijden er 22 extra treinen naar de kust bovenop het bestaande aanbod. “Het gaat om extra toestellen richting Oostende en Blankenberge”, aldus woordvoerder Dimitri Temmerman. Opvallend: het versterkte aanbod geldt alleen op zaterdag. “En dat door het voorspelde warme weer”, zegt Temmerman. “De 22 toestellen worden verdeeld over de ochtend en de avond”

“Tien à elf extra treinen rijden ’s ochtends naar zee, de andere helft keert ’s avonds terug naar het binnenland. We hopen om dagjesmensen of bezoekers van de kust zo meer comfort te bieden en overvolle treinen te vermijden.” Maar ook bezoekers kunnen de drukte op de treinen raadplegen. “Dat doen pendelaars best via de NMBS-app”, weet Temmerman. Wie zich dit weekend verplaatst, geniet ook van 50 procent korting met een weekendbiljet.

Zaterdag wordt er aan zee op sommige plaatsen tot 23 graden voorspeld, al spreekt het Kustweerbericht ook van 5 Beaufort en bewolking in de namiddag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer