“Ik denk niet dat dit zijn deelname aan de Tour zal hypothekeren”: Patrick Lefevere over de zware val van Remco Evenepoel in het Baskenland

Remco Evenepoel kwam tijdens de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland zwaar ten val in een afdaling. De Belgische kampioen greep naar zijn schouder en gaf op. Idem voor Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Ploegmanager Patrick Lefevere hoopt dat de schade bij zijn poulain mee zal vallen.

Hugo Coorevits, Vincent Van Genechten

“Ik wist dat het een tricky rit ging zijn”, aldus Lefevere op een persconferentie in de aanloop naar Parijs-Roubaix. “Uit beelden die ik gezien heb, zat er iemand van ons op kop en Remco in tweede positie. Het was iemand achter hem die viel en hem een beetje uit evenwicht bracht, mentaal dan. Vanaf dan lijkt hij de fiets schijnbaar niet meer onder controle te hebben, maar hij was niet de enige. Het ligt zeker niet aan het feit dat ze te veel risico’s nemen. Ik ken de toestand van de weg niet, maar het leek me nogal glad. Hoe de man in zijn wiel (Natnael Tesfatsion van Lidl-Trek, red.) valt en hoe ver die glijdt… Het kon veel erger geweest zijn voor Remco, want er lagen overal rotsen en bomen. Ik weet niet precies waar hij tegenaan is gegleden is, ik weet niet wat er onder dat gras zit. Maar het ziet er wel serieus uit.”

© BELGA

Voorlopig is het afwachten op het verdict. “Naar de schouder grijpen, is nooit een goed teken voor een wielrenner”, klinkt het. “Het is ook de slechtst mogelijke periode om dit voor te hebben. We zullen eerst het medische rapport moeten afwachten. En nu? Opgeven en geen breuken, Luik is nog veertien dagen. In die tijd kan er veel gebeuren. Maar als je met een breuk zit, dan stopt het hier. De Tour? Ik denk niet dat dit die zal hypothekeren. Het is mogelijk een terugslag, na alle inspanningen. Maar als renner moet je altijd opstaan en verder gaan. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar we kunnen moeilijk de fietsen opzijzetten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer