© Peter Malaise

Van een drijfnatte naar een overwegend droge Hel: een stand van zaken over het parcours van Parijs-Roubaix

Het water viel met bakken uit de lucht toen Visma-Lease a Bike donderdagmorgen in Denain de verkenning begon. De Hel lag er vies en vuil bij.

De strook van Haveluy was zo angstwekkend slecht bij dat ze nog vol aan het werken waren en Van Baarle & co daar werden opgehouden. Bij sommige stroken als de secteur Madiot reden Rex en andere Girmay’s op die smalle rug die niet onder water stond. Ineos-Grenadiers en Kristoffs Uno-X verkenden ook. Het merendeel doet het vandaag. “Wie donderdag verkende, heeft niets bijgeleerd”, stelt ploegleider Wilfried Peeters. “Ze geven nog twee dagen zon en veel wind. Je kunt niet geloven hoe snel het daar opdroogt. Het zal niet te vergelijken zijn met vandaag.”

Of om het met de woorden van Yves Lampaert te zeggen: “Het wordt een overwegend droge Hel met hier en daar natte plekken. En dat zijn net de gevaarlijke plaatsen om te vallen. Zoals ik de plassen vandaag zie op de foto’s, kan het onmogelijk overal droog zijn. Reken daar nog wat modder bij van de vele auto’s die er zaterdag nog over rijden.... Sjah, dat is nu eenmaal Parijs-Roubaix”, filosofeerde de boerenzoon. (hc)

© Peter Malaise

© Peter Malaise

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer