Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De nu al beruchte chicane voor het Bos van Wallers blijft gemoederen beroeren: “Wie hier tegen is, zou beter zijn mond houden”

Het peloton houdt zijn hart vast, want hoeveel miserie brengt Parijs-Roubaix? Vooral de nieuwe chicane aan het Bos van Wallers blijft de gemoederen beroeren. Het is vragen om extra problemen, zeggen veel waarnemers. Maar die zouden beter hun monden houden, klinkt het bij de renners. Het merendeel van het peloton blijkt voorstander. “Anders is het wachten tot iemand verlamd het Bos verlaat.”

22 reacties

  • Hans Oxida

    3 weken geleden
    De kunstmatige wegversmallingen om het zijkantrijden tegen te gaan is dan wel zeer onveilig.
  • Jean Keulemans

    4 weken geleden
    Ik zou er niet van verschieten dat alle commotie om niets is. Het is best mogelijk dat er al een grote schifting zal gebeurd zijn. In de eerste 50 km van Noyon tot voorbij St Quintin rijden de renners door grote open graanvelden met de wind zijwaarts in het voordeel (4 beaufort) daar zou wel eens een waaier slag worden uitgevochten.
  • Roger Hermans

    4 weken geleden
    De renners het bos van Wallers laten inrijden van de andere kant. Na een haakse bocht dan de kasseien op die licht hellend omhoog gaat naar Arenberg. Dan is de snelheid lager.
  • Phil Smedts

    4 weken geleden
    Een aantal verkeersdrempels en borden met snelheidsbeperking op zulke gevaarlijke plaatsen zouden ook wel nuttig zijn, en renners die veilig leren rijden ook.
  • Patrick Feyaerts

    4 weken geleden
    Dus Lampaert vind dat onder meer Van der Poel zijn mond moet houden? Van pretentie gesproken, maar ja als de benen niet meer meekunnen… We zullen zondag zien wat hij ervan afbrengt en zijn verontschuldigingen na afloop horen. En Naessens denkt die dan geen materiaal pech meer te gaan hebben door die chicane? Misschien beter zijn materiaal eens bekijken.