vincent duterne/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

Tessa Wullaert over haar toekomst en die van Belgisch vrouwenvoetbal: “Een crowdfunding om eersteklasser te blijven. Absurd!”

Het vuur is nog lang niet uitgedoofd. Tessa Wullaert (31), leading lady bij de Red Flames, over haar brandende ambities en de toekomst van het Belgische vrouwenvoetbal. “Ik ambieer een stap naar een topclub.”

7 reacties

  • Louis Meeus

    4 weken geleden
    Belgie Spanje 0-6 en toen was de wedstrijd nog niet gedaan. Ben gaan slapen.
  • Ben Scharter

    4 weken geleden
    Absurd? Sponsors kijken ook naar het aantal toeschouwers, sebiet worden we nog verplicht om naar vrouwensport te kijken. Laat ons eerlijk zijn, desondanks de vele pogingen is het meestal pover. Zeker in de ploegsporten is het niveau veel lager op een paar uitzonderingen na. Maar goed, het mag zelfs niet meer gezegd worden.
  • Ria De kock

    4 weken geleden
    een beetje bescheidenheid zou je sieren.
  • Dirk Brouns

    4 weken geleden
    Je kunt klagen zoveel je wil. De vrouwenvoetbal is blijkbaar niet interessant dus houdt het op. Dit geldt ook voor andere sporten waar de verloning nog veel dramatischer is (triathlon, zwemmen enzo ..). Er komt geld als er veel interesse is de rest doet niet eens ter zake.
  • Martine Mertens

    4 weken geleden
    Hoe veel respect ik ook heb voor vrouwenvoetbal. Verloning blijft een gevolg van vraag en aanbod. Voetballers worden zo veel betaald omdat de clubs dit waard vinden. Wie gaat de vrouwenploegen betalen? Als de clubs dat niet willen dan stopt het toch gewoon? Je kan klagen bij de maatschappij zoveel je wilt. Voor mijn part werden de mannelijke voetballers ook een pak minder betaald maar blijkbaar is de publieke vraag anders.