Na regen komt zonneschijn.
Foto: Getty Images

Eerst nog enkele regenbuien, maar zacht lenteweer (en 24 graden) op komst

Het mooie lenteweer en de 24 graden van morgen is bijna in zicht, maar eerst trekt er vandaag nog een storing met lichte regen van west naar oost over het land. Vanaf zondag en komende week hebben we onze paraplu opnieuw nodig, maar blijven de temperaturen zachter. 

In afwachting van die beloofde zonnige zaterdag moet er eerst nog een storing met periode van (lichte) regen van west naar oost over het land passeren. Achter de storing wordt het later op de dag overwegend droog met opklaringen, zo meldt het KMI. De maxima bedragen 14 tot 18 graden.

Vanavond verwacht het KMI opklaringen, maar over het zuidoosten is het bewolkter met kans op wat regen. Aan het begin van de nacht neemt de bewolking toe met plaatselijk kans op wat gedruppel. Later tijdens de nacht wordt het droog met opklaringen vanuit het zuiden. Het is zeer zacht bij minima van 10 tot 14 graden.

Eerste officiële lentedag

Zaterdag belooft de eerste mooie en ook officiële lentedag te worden, aangezien de temperatuur boven de 20 graden zal stijgen. "We verwachten maxima rond 23 en 24 graden, lokaal zelfs misschien een zomerse 25 graden", voorspelt weerman Bram Verbruggen. 

De dag start droog en zonnig. In de late namiddag verschijnen er wat meer wolken in het uiterste westen. De wind zal over het algemeen matig zijn, soms vrij krachtig, uit het zuiden. "Die wind neemt Saharazand mee, waardoor er een kans is op een melkachtige hemel zaterdagnamiddag en een kleurrijke zonsondergang."

Er bestaat volgens weerman Bram zelfs een kans dat er wat dagrecords zullen sneuvelen. Zo kan de temperatuur wel eens boven de hoogste minimumtemperatuur op 6 april (12,3 °C) en de hoogste maximumtemperatuur (22,3 °C) liggen. 

BEKIJK - Het meest recente weerbericht:

Videospeler inladen...

Vanaf zondag opnieuw paraplu nodig

Zondag mogen we onze paraplu opnieuw bovenhalen. Er trekt opnieuw een regenzone met soms wat lichte regen traag over ons land. Aan de achterzijde ontwikkelen er zich opklaringen in het noordwesten van het land.

Zondagavond en - nacht neemt de kans op regen toe vanaf Frankrijk. Het is nog steeds zeer zacht met maxima van 16 tot 20 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met af en toe enkele buien. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

Dinsdag doorkruist een vrij actieve regenzone ons land van west naar oost. Aan de achterzijde wordt het gedeeltelijk bewolkt met enkele buien. Koelere zeelucht bereikt ons land, waardoor de temperaturen niet hoger uitkomen dan 11 tot 15 graden. De zuidwestenwind is goed voelbaar.

Woensdag is het wisselvallig en vrij koel met buien. We halen maxima van 9 tot 13 graden. De wind draait naar het westen en blijft vrij krachtig. Donderdag lijkt een nieuwe regenzone ons land te beïnvloeden met maxima van 11 tot 15 graden.

Meest gelezen