Weerbericht: er komt zonneschijn, maar eerst nog wat meer (lichte) regen

© Esme Van Eepoel

In afwachting van de beloofde zonnige zaterdag trekt vrijdag eerst nog een storing met een periode van (lichte) regen van west naar oost over het land. Achter de storing wordt het later op de dag overwegend droog met opklaringen, zo meldt het KMI. De maxima bedragen 14 tot 18 graden.

Bron: BELGA

Vrijdagavond verwacht het KMI opklaringen, maar over het zuidoosten is het bewolkter met kans op wat regen. Aan het begin van de nacht neemt de bewolking toe met plaatselijk kans op wat gedruppel. Later tijdens de nacht wordt het droog met opklaringen vanuit het zuiden. Het is zeer zacht bij minima van 10 tot 14 graden.

Zaterdag belooft dan een droge en zonnige dag te worden. In de late namiddag verschijnen wat meer wolken in het uiterste westen. Het zal bijzonder zacht zijn met temperaturen die variëren tussen 20 graden in de Hoge Venen en 24 graden in Vlaanderen. De wind zal over het algemeen matig zijn, soms vrij krachtig, uit het zuiden.

Zondag trekt opnieuw een regenzone met soms wat lichte regen traag over ons land. Aan de achterzijde ontwikkelen zich opklaringen in het noordwesten van het land. Zondagavond en - nacht neemt de kans op regen toe vanaf Frankrijk. Het is nog steeds zeer zacht met maxima van 16 tot 20 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met af en toe enkele buien. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

Dinsdag doorkruist een vrij actieve regenzone ons land van west naar oost. Aan de achterzijde wordt het gedeeltelijk bewolkt met enkele buien. Koelere zeelucht bereikt ons land, waardoor de temperaturen niet hoger uitkomen dan 11 tot 15 graden. De zuidwestenwind is goed voelbaar.

Woensdag is het wisselvallig en vrij koel met buien. We halen maxima van 9 tot 13 graden. De wind draait naar het westen en blijft vrij krachtig.

Donderdag lijkt een nieuwe regenzone ons land te beïnvloeden met maxima van 11 tot 15 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen