© rr

Politieagent (34) overleden na ongeval tijdens achtervolging in Couillet

De 34-jarige politieagent Benjamin Leduc is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval tijdens een achtervolging in Couillet, een deelgemeente van Charleroi. Dat bevestigt het parket.

gjs, cds

Een politiecombi was in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2 uur betrokken bij een ongeval in de rue de Gilly in Couillet. Twee politieagenten achtervolgden een verdacht voertuig. “De achtervolging begon bij de rotonde op de rue de Phillipeville (N5) in Loverval. Na een bocht in de rue de Gilly verloor de bestuurder van de combi de controle over het voertuig en botste tegen een gevel”, aldus het parket van Charleroi.

De passagier, de 34-jarige agent Benjamin Leduc, was op slag dood. Hij had een vrouw en drie kinderen en werkte al twaalf jaar bij de politie. De bestuurder van de combi ligt met verschillende breuken in het ziekenhuis. Hij kon worden ondervraagd. Er zijn nog geen verdachten geïdentificeerd.

© rr

Volgens het parket hadden de twee collega’s geen versterking opgeroepen en ging het om een verkeersongeval. “Er lijkt geen direct contact te zijn geweest tussen de vluchtauto en de politiecombi.”

De agent wordt volgende week op 12 april ten grave gedragen in Thy-le-Château in de provincie Namen.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER