© AFP

Jonas Vingegaard houdt ook klaplong over aan zware val, maar maakte goede nacht door in het ziekenhuis: “We kunnen weer een beetje vooruit kijken”

De zware val van donderdag zindert na, maar de Ronde van het Baskenland gaat gewoon verder. Op vrijdag is er alweer een nieuwe etappe, maar toch zijn de gedachten nog bij Jonas Vingegaard en co, die zwaar vielen. Ploegleider Frans Maassen kwam vrijdag toch met positief nieuws: “Jonas heeft een goede nacht doorgemaakt.”

Jorunn Vannoorden, Maxime Caeyman

“Het is geen leuk gevoel als je je kopman plots zo in de gracht ziet liggen”, doelt ploegleider van Visma-Lease a Bike Frans Maassen op de valpartij van Jonas Vingegaard. “Maar we mogen blij zijn dat het niet erger is afgelopen. Het waren ook niet enkel renners van ons die vielen, ook drie grote favorieten voor de Tour de France (Vingegaard, Roglic en Evenepoel, red.) lagen erbij. Het kon allemaal nog veel erger.”

Vrees voor erger

Ze blijven dus nog best positief bij de Nederlandse formatie, al was de schade niet min: een gebroken sleutelbeen, meerdere ribbreuken, een klaplong en een longkneuzing. “Jonas heeft een stevige val gemaakt, dat is duidelijk. Ik was constant bij hem en heb dus gezien dat hij altijd bij bewustzijn is gebleven. Dat was de grootste zorg binnen de ploeg.”

“Iedereen appte me constant omdat ze dachten dat het nog erger was. Hij had natuurlijk veel pijn, maar ze hebben hem goed verzorgd in het ziekenhuis. Hij heeft een goeie nacht gehad en dus kunnen we toch alweer een beetje vooruit kijken.”

Verdere onderzoeken

Ze zijn dus vrij optimistisch bij Visma-Lease a Bike, net zoals Vingegaard zelf ook. “Hij heeft natuurlijk enkele breuken opgelopen, maar zijn hoofd en benen zijn goed, dus daar kunnen we in ieder geval blij mee zijn”, aldus Maassen. “Het zal uiteraard een tijdje duren tot hij weer de oude is, maar het kan altijd erger. Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer hij terug zal kunnen fietsen, daarvoor moet hij eerst nog de nodige onderzoeken ondergaan, enzovoort.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer