Fietser (26) in levensgevaar nadat hij in diepe put op fietssnelweg is gereden

Op het fietspad achter de nieuwe gevangenis in Dendermonde heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag een ernstig ongeval voorgedaan met een fietser. Een 26-jarige jongeman was onderweg richting Oudegem toen hij met zijn fiets in een diepe put belandde. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats rond 1 uur 's nachts op de fietssnelweg van Boonwijk naar Oudegem ter hoogte van de nieuwe gevangenis in de Tanneweg. Daar bevindt zich al geruime tijd een put waar werken in moeten gebeuren, aan nutsleidingen.

© TV Oost

Een 26-jarige man reed afgelopen nacht met zijn fiets in die put en liep levensbedreigende verwondingen op door de zware val die hij maakte. Of hij een helm droeg is niet duidelijk. Het is mogelijk dat de man zelf nog de hulpdiensten heeft kunnen waarschuwen.

Bord op de grond

De put ligt er al een tijdje en wordt aangegeven met signalisatie, maar waarschijnlijk lag het bord plat op de grond en was de put daardoor onvoldoende zichtbaar. Langs de fietssnelweg staat verlichting, waarschijnlijk zag de twintiger de put pas wanneer hij er al zeer dicht bij was.

Na het ongeval werd de fietsroute ter plaatse afgesloten voor verkeer en startten het parket en de politie een onderzoek naar de exacte omstandigheden. (svov)

© svov

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER