© jhm

Dodelijk slachtoffer van aanrijding op E40 geïdentificeerd: Soedanese twintiger was eerder al tegengehouden in Frankrijk

Het dodelijke slachtoffer van een aanrijding op de E40 in Veurne, is geïdentificeerd. Dat meldt het parket. Het gaat om een 22- of 23-jarige Soedanees, die eerder al eens was tegengehouden in Frankrijk.

jvh

De man werd donderdagochtend rond 4.15 uur aangereden op de E40 in de richting van Jabbeke. De inzittenden van een voertuig met Franse nummerplaat belden de politie, met de melding dat ze tussen Veurne en Oostduinkerke over een lichaam waren gereden. De hulpdiensten stelden vast dat de lichaamsdelen van de man over meerdere honderden meters verspreid lagen.

Het parket stond dan ook voor een zware opdracht om het slachtoffer te identificeren. De huidskleur van de man en tussenkomst van de politie eerder op de avond deed al vermoeden dat het om een transmigrant ging. Dat is nu bevestigd, meldt het parket: het gaat om een Soedanese man, die geboren werd in 2001. Omdat hij in december 2023 al eens was tegengehouden in Frankrijk, zat hij in de databank.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog. De toestand van het lichaam wijst volgens het parket op meerdere aanrijdingen, wellicht ook door vrachtwagens. Wie meer informatie heeft over het ongeval, kan zich wenden tot de post van de wegpolitie in Kortrijk of kan mailen naar verkeerspostkortrijk@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer