Dodelijk slachtoffer van aanrijding op E40 geïdentificeerd: Soedanese twintiger was eerder al tegengehouden in Frankrijk

© JHM

Het dodelijke slachtoffer van een aanrijding op de E40 in Veurne, is geïdentificeerd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. Het gaat om een 22- of 23-jarige Soedanees, die eerder al eens was tegengehouden in Frankrijk.

jhm, jvh

De man werd donderdagochtend rond 4.15 uur aangereden op de E40 in de richting van Jabbeke. De inzittenden van een voertuig met Franse nummerplaat belden de politie, met de melding dat ze tussen Veurne en Oostduinkerke over een lichaam waren gereden. Later bleek dat de man al diverse keren eerder was aangereden, ook door vrachtwagens. Hij was daardoor totaal onherkenbaar: de hulpdiensten stelden vast dat de lichaamsdelen van de man over meerdere honderden meters verspreid lagen.

De kans leek dan ook zeer klein dat het slachtoffer geïdentificeerd zou kunnen worden. Er kwam een lijkhond ter plaatse, maar dat leverde niets op. Ook het DVI-team kwam ter plaatse om DNA-sporen te nemen, en dat leidde nu tot een doorbraak.

“DNA-staal leverde match op”

“Tot donderdagavond lang was er geen nieuws en weinig hoop”, zegt Tom Janssens van het parket. “Maar er werd wel verder gezocht. Tegen vrijdagochtend kregen we via buitenlandse autoriteiten een hit. Het genomen DNA-staal leverde een match op met resultaten in politionele databases. Vrijdagochtend moest dat resultaat nog verder uitgezocht worden, maar intussen staat de identificatie van het slachtoffer vast.”

“Het gaat om een Soedanese man geboren in 2001”, aldus Janssens. “Het betreft een transmigrant die in december 2023 al eens werd tegenhouden in Frankrijk, waardoor hij in de databank zat. Maar de man werd eerder ook al elders in Europa aangetroffen.”

Onderzoek gaat verder

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog. De toestand van het lichaam wijst volgens het parket op meerdere aanrijdingen, wellicht ook door vrachtwagens. Wie meer informatie heeft over het ongeval, kan zich wenden tot de post van de wegpolitie in Kortrijk of kan mailen naar verkeerspostkortrijk@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen