Alphabet overweegt bod op HubSpot

Google Alphabet
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Volgens nieuwsbureau Reuters zou Alphabet overwegen om een bod uit te brengen op marketingbedrijf HubSpot. Als het moederbedrijf van Google tot de overname  zou beslissen, wordt dat de grootste uit zijn geschiedenis.

Google en HubSpot hebben al langer een samenwerking rond de integratie van Google Ads in HubSpot. Volgens bronnen van Reuters zou Alphabet met bankiers van Morgan Stanley een mogelijk bod op het bedrijf hebben besproken. HubSpot maakt software voor CRM en marketing, en heeft een geschatte waarde van 33 miljard, een overname zou naar de normen van de zoekgigant dus erg groot zijn. Doorgaans geeft het bedrijf niet meer dan 3 miljard uit aan een aankoop van deze soort. Gezien het bedrijf eind vorig jaar zo’n 110,9 miljard in kas had, kàn het dat echter wel.

De vraag is ook of de Amerikaanse overheid de overname zou goedkeuren in een klimaat waarin zo’n grote deals onder een vergrootgras liggen. Met Adobe en Salesforce heeft HubSpot flinke concurrentie in zijn markt, dus de kans bestaat dat de deal mag doorgaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content