Foto: Jelle Houwen

Slachtoffer dat overleed na meerdere aanrijdingen op E40 was transmigrant uit Soedan

Het slachtoffer van het dodelijke verkeersongeval op de E40 in Veurne tijdens de nacht van woensdag op donderdag was een transmigrant uit Soedan. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De identificatie van het lichaam verliep moeizaam, doordat het slachtoffer meermaals werd aangereden.

De twintiger kon geïdentificeerd worden doordat hij eind 2023 in Frankrijk al eens werd tegengehouden. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog. De toestand van het lichaam wijst volgens het parket op meerdere aanrijdingen, wellicht ook door vrachtwagens.

Gegevens in Franse databanken

Het parket stelde onmiddellijk vast dat het geen sinecure zou worden om het slachtoffer te identificeren, maar eerder op de avond was er wel al een tussenkomst van de politie geweest nadat er transmigranten waren opgemerkt.

Verder onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat het slachtoffer inderdaad een transmigrant was. Het gaat om een Soedanese man, geboren in 2001. Het slachtoffer was in december 2023 in Frankrijk al eens aan een controle onderworpen. Daardoor zaten zijn gegevens in de databanken.

Politie vraagt om extra informatie

Het ongeval deed zich gisteren rond 4.15 uur voor op de E40/A18 in de richting van Jabbeke. De inzittenden van een voertuig met Franse nummerplaat belden de politie met de melding dat ze tussen Veurne en Oostduinkerke over een lichaam waren gereden.

Wie meer informatie heeft over het ongeval, kan zich wenden tot de post van de wegpolitie in Kortrijk of kan mailen naar verkeerspostkortrijk@police.belgium.eu.

Bekijk: op de plek en op het moment van het ongeval was het heel donker en regende het

Videospeler inladen...

Meest gelezen