© AFP

Blessurezorgen bij Bayern: vijf spelers onzeker voor Champions League-clash met Arsenal

Bij de Duitse uittredende landskampioen Bayern München zijn doelman Manuel Neuer, aanvallers Leroy Sané en Kingsley Coman, middenvelder Aleksandar Pavlovic en rechtsback Noussair Mazraoui onzeker voor de clash van komende week dinsdag tegen Arsenal in de kwartfinales van de Champions League, zo maakte Bayern-coach Thomas Tuchel vrijdag bekend tijdens het persmoment.

Bron: BELGA

“Het probleem is dat deze spelers te weinig tijd hebben gekregen na hun blessures”, legde de na dit seizoen afscheidnemende Tuchel uit. “Ze zitten dus niet in de selectie voor het competitieduel van zaterdag tegen Heidenheim. Ze zijn simpelweg niet speelklaar en dus ook onzeker voor Arsenal.”

Eerder dit seizoen werd de Rekordmeister al uitgeschakeld in de DFB-Pokal, terwijl ze in de Bundesliga op dertien punten volgen van leider Bayer Leverkusen. Het eerste seizoen zonder landstitel sinds 2012 lijkt zo een feit te worden. “Wij hebben nog één doel en dat is Wembley”, verwees Tuchel naar het stadion voor de CL-finale. “We zitten in de kwartfinales en dus moeten we nog twee teams uitschakelen vooraleer we daar staan.”

Ook Neppe verlaat Bayern na dit seizoen

De Duitse Rekordmeister Bayern München neemt na afloop van dit seizoen afscheid van technisch directeur Marco Neppe, zo maakte de club vrijdag bekend.

De 37-jarige Neppe is sinds 2014 in dienst bij Bayern, nadat hij was overgekomen van Bayer Leverkusen. Intussen is het Leverkusen dat Bayern München voor het eerst sinds 2012 van de landstitel lijkt te houden. “De beslissing is in onderling overleg genomen, na tien succesvolle jaren”, klinkt het in de clubmededeling.

Eerder werd al aangekondigd dat de Beierse grootmacht na dit seizoen afscheid neemt van coach Thomas Tuchel.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer