De eigenaars van Mishka brachten haar naar de dierenarts voor een controle, maar de hond was gezond en wel.
Foto: AP

Amerikaanse hond die vermist geraakte in Californië is bijna 4.000 kilometer verderop teruggevonden

In de Verenigde Staten is een hond die in de staat Californië als vermist was opgegeven, teruggevonden in Michigan. Het dier met de naam Mishka zou een afstand van bijna 4.000 kilometer hebben afgelegd. Ondertussen is de hond herenigd met zijn baasjes.

Mishka verdween in juli 2023 in San Diego, een stad in de staat Californië aan de westkust van de Verenigde Staten. 9 maanden lang kregen de eigenaars niets over het dier te horen. Tot deze week.

In de Amerikaanse stad Detroit, in de staat Michigan, bellen enkele mensen de politie om melding te maken van een zwerfhond. De politie kan de hond vangen en neemt haar mee naar een dierenasiel, waar het Grosse Pointe Animal Adoption Society (GPAAS) zich over haar ontfermt.

De organisatie slaagt erin de chip van het dier te lezen. De verzorgers komen te weten dat de hond Mishka heet en dat haar baasjes in Californië wonen. Op het moment dat de verzorgers de baasjes bellen, blijken die op vakantie in Minneapolis. De trip om Mishka op te halen was dus korter, maar de familie moest nog steeds 10 uur rijden om het asiel te bereiken.

Het is nog steeds onduidelijk hoe de hond in Detroit is terechtgekomen. Het dier zou in totaal een afstand van 3.770 kilometer hebben afgelegd. De familie is alvast gelukkig dat ze Mishka weer bij zich heeft. Dat blijkt ook uit de beelden die het gezin op Instagram deelt.

Bekijk: Mishka is herenigd met haar baasjes

Videospeler inladen...

Meest gelezen