© ZOO Planckendael

Kameeltje geboren in Planckendael: “De bevalling was heel spannend”

Muizen -

Opnieuw hartverwarmend babynieuws uit Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen). Enkele weken geleden werd de kleine kameel Zanna er geboren. Na een draagtijd van dertien maanden kwam het kameeltje ter wereld. Onlangs werd er ook al een kleine hyena geboren in het dierenpark.

LEES OOK: Zoo Planckendael verwelkomt hyenapup: “Heel vertederend, in tegenstelling tot hun meer brute volwassen versie”

Na een draagtijd van dertien maanden beviel kameel Neela van een gezonde dochter. Die kreeg de naam Zanna. “De bevalling was heel spannend”, vertelt verzorger Jeroen. “Het regende op dat moment enorm hard. Daardoor moesten we Neela en haar jong snel naar binnen brengen. We hebben Zanna er meteen warm gewreven en de eerste biest gegeven.”

Ondanks dat spannende moment bij de geboorte, kwam alles goed. “Dankzij de inzet van het hele team van verzorgers en dierenartsen huppelt het jong nu enthousiast rond”, zegt Jeroen. “Samen met vader Vincent en grootmoeder Badia, begroeten Zanna en haar moeder de bezoekers van Planckendael meteen wanneer ze het park binnenkomen of naar het continent Azië wandelen.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat er heuglijk babynieuws komt uit Planckendael. Vorige week raakte bekend dat er ook een hyena geboren werd in het park. Over enkele maanden kan het geslacht bepaald worden en krijgt ook dat kleintje een naam die begint met de letter Z.

 (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer