Ine, zanger Johan en Danny.© Roland Hermans

Maasmechelse Ine gaat ‘overkop’ in opmerkelijke videoclip op festivalweide

Maasmechelen/Sint-Truiden -

Op het festivalterrein van Werchter gingen de Maasmechelse Ine Schonkeren (41) en Truienaar Danny Vanbrabant (62) overkop in een zogenaamde 'space bik'. Dat deden voor de videoclip van de Nederlands-Limburgse zanger en accordeonist Johan Veugelers.

Kurt Frederickx

“Ik dacht: oh, dat is lager dan ik had verwacht”, zegt de 41-jarige Ine Schonkeren uit Maasmechelen. Samen met de 62-jarige Truienaar Danny Vanbrabant figureerde ze afgelopen week in de videoclip van de Nederlands-Limburgse zanger en accordeonist Johan Veugelers. “Johan is een kameraad. Via sociale media zocht hij ‘durvers’ en dan ben je bij mij aan het juiste adres”, zegt de medezaakvoerster van het Segers Logistiek Training Centrum uit Houthalen lachend.

Aan de bekende North West Walls-kunstcontainers van Arne Quinze op het festivalterrein van Werchter werd de clip gedraaid in de befaamde ‘space bikes’ van de Beringse Fun Group. “Ze hadden sportieve mannen te kort”, lacht Danny. “Het is de eerste keer dat ik op de weide te gast ben. In mijn jeugdjaren bestonden Rock Werchter en Pukkelpop nog niet. (lacht) Wij gingen destijds met de mannen op stap naar de plaatselijke discotheek. Tussen de unieke kunstwerken was dat ‘overkop fietsen' een bijzondere ervaring. Je moest wel blijven trappen, anders viel je stil. Ik denk dat ik een tiental keer ben rondgedraaid. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.”

Vanaf 19 april verschijnen de single en videoclip ‘Wereld op z’n kop’ van Johan Veugelers
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer