© Jan Van der Perre

Man (27) aangehouden voor poging tot moord na steekpartij op trein in Centraal Station

Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 27-jarige Hussein A. aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij werd gearresteerd nadat hij donderdag een 69-jarige vrouw neerstak op een trein in het station van Antwerpen.

De 69-jarige vrouw raakte donderdagvoormiddag rond 11.20 uur ernstig gewond bij een steekincident op een stilstaande trein in het station van Antwerpen. Die trein was net aangekomen in het station, en zou korte tijd later opnieuw vertrekken richting Leuven. “Het slachtoffer werd verschillende keren gestoken met een mes. Ze kreeg ter plaatse de eerste medische zorgen toegediend en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt het Antwerps parket. In het ziekenhuis stabiliseerde haar toestand.

De verdachte, de 27-jarige Hussein A., kon kort na de feiten gevat worden door in het station door de veiligheidsagenten van Securail en de spoorwegpolitie. De man werd gearresteerd en verhoord. A. was geen onbekende voor de politie, afgelopen maandag was hij al opgepakt voor openbare dronkenschap. Toen hij mocht beschikken, schopte hij een agent. De man, afkomstig uit Irak, werd in 2016 erkend als vluchteling in ons land.

“Het labo en de wetsdokter zijn ter plaatse gegaan om de nodige vaststellingen te doen. Getuigen die het incident hebben zien gebeuren werden verhoord en opgevangen door de diensten van de politie”, zegt Belmans. “Het parket vorderde de onderzoeksrechter, die besliste om de verdachte aan te houden op verdenking van poging tot moord. Hij verschijnt later voor de raadkamer. Er zal ook een deskundige worden aangesteld om de geestestoestand van de man te onderzoeken.”

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door de federale gerechtelijke politie onder leiding van de onderzoeksrechter. Het slachtoffer en haar familie worden bijgestaan door de maatschappelijke assistenten van de federale politie. (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer