© Gregory Van Gansen / Photonews

Man (27) die vrouw (69) neerstak in Antwerpen Centraal is aangehouden op verdenking van poging tot moord

Een 27-jarige Irakese man is aangehouden op verdenking van poging tot moord nadat hij een vrouw (69) zou hebben neergestoken op een trein in het station van Antwerpen Centraal. De vrouw raakte zwaargewond, maar is intussen buiten levensgevaar.

Een 69-jarige vrouw raakte gisterenvoormiddag rond kwart over 11 ernstig gewond bij een steekincident op een stilstaande trein in het station van Antwerpen. Het slachtoffer werd verschillende keren gestoken met een mes. 

Ze kreeg ter plaatse de eerste medische zorgen toegediend en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Intussen is het slachtoffer buiten levensgevaar. Zij en haar familie worden bijgestaan door de maatschappelijke assistenten van de federale politie.

Verdachte aangehouden

De verdachte, een 27-jarige Irakese man, kon kort na de feiten gevat worden in het station door de veiligheidsagenten van Securail en de Spoorwegpolitie. De man werd opgepakt en verhoord.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter, die besliste om de verdachte aan te houden op verdenking van poging tot moord. Hij verschijnt later voor de raadkamer. Er zal ook een deskundige worden aangesteld om de geestestoestand van de man te onderzoeken.

Het parket meldde gisteren dat de verdachte een Irakees is met een erkend vluchtelingenstatuut. Hij was begin deze week al eens gearresteerd na slagen aan een agent en voor weerspannigheid.

"Het parket van Antwerpen besliste naar aanleiding van deze feiten om de verdachte te dagvaarden via snelrecht, met de bedoeling om zo snel mogelijk strafrechtelijk gevolg te kunnen geven aan de feiten", klinkt het bij het parket. Intussen was de man dus wel op vrije voeten. 

Meest gelezen