1. Spanje 2 2 0 0 +9 6
2. Denemarken 2 2 0 0 +4 6
3. Tsjechië 2 0 0 2 -4 0
4. België 2 0 0 2 -9 0

De top 2 plaatst zich rechtstreeks voor Euro 2025 in Zwitserland. De nummer 3 mag naar de play-offs. De nummer 4 gaat ook naar de play-offs, maar degradeert wel naar League B.

Red Flames moeten nederig hun meerdere erkennen in ongenaakbaar Spanje

vr 5 april 2024 22:34
Kwalificaties Euro 2025: België - Spanje

De Red Flames zijn de wet van de sterkste ondergaan tegen Spanje. De wereldkampioen overklaste onze landgenoten op elk vlak en smeerde ze zo een logische nederlaag aan. De demonstratie van de Spanjaarden eindigde op 0-7 aan Den Dreef. Dinsdag volgt een belangrijke wedstrijd in Denemarken.

Goals:

8' Paralluelo 0-1

15' Hermoso 0-2

30' Paralluelo 0-3

47' Paralluelo 0-4

64' Gonzalez 0-5

86' Garcia 0-6

90' Gonzalez 0-7

De Red Flames trapten vanavond hun kwalificatiecampagne voor het EK in 2025 af tegen wereldkampioen Spanje.

De Belgische vrouwen begonnen fris aan de wedstrijd, maar moesten al snel de wet van de sterkste ondergaan in Leuven. Het eerste Spaanse doelpunt kwam er met een gelukje, Salma Paralluelo scoorde na een warrige fase op een hoekschop.

Daarna gingen alle remmen los bij de wereldkampioen, België werd overklast. Hermoso kon de 0-2 makkelijk in doel plaatsen, Paralluelo scoorde na een geweldige assist van Alexia Putellas.

Ook na de rust ging Spanje op hetzelfde elan door, al na een minuut maakte Paralluelo haar hattrick compleet.

Door vervangingen ging vervolgens het tempo een beetje uit de wedstrijd, al bleven de bezoekers dodelijk efficiënt. Gonzalez had bij haar invalbeurt slechts enkele minuten nodig om de 0-5 te maken.

In de laatste minuten werd het verdict voor de Flames nog wat zwaarder, Garcia en opnieuw Gonzalez zorgden voor de 0-7-eindstand.

Gelukkig voor de Belgische vrouwen hoeft dit verlies geen ramp te zijn, aangezien de top 2 van de groep zich kwalificeert voor het EK. In dat opzicht volgt dinsdag een belangrijke wedstrijd in Denemarken.

Paralluelo.
De 20-jarige Paralluelo scoorde een hattrick.

BEKIJK: de 7 Spaanse goals tegen de Red Flames op een rijtje

België - Spanje

22:35

Einde: zware nederlaag voor Red Flames

De wedstrijd zit erop, de Belgische lijdensweg is ten einde. Spanje was vandaag op alle vlakken beter dan de Red Flames, dat verschil was ook op het scorebord duidelijk. 0-7 is het zware verdict.

22:35

Echte afstraffing: 0-7

22:33

Zelfs nog 0-7

De Flames moeten de kelk nu helemaal tot op de bodem ledigen. Athenea gaat vol naar een mindere terugspeelbal van Wullaert, ontdoet zich makkelijk van haar tegenstander en legt terug tot bij Gonzalez. De spits heeft geen medelijden en trapt de 0-7 tegen de touwen.

22:30

Uitstel is geen afstel: 0-6 voor Spanje

22:29

Dan toch de 0-6

Spanje komt nog even dreigen en dan is het altijd gevaarlijk. Een doorgekopte hoekschop valt op het hoofd van Sheia Garcia, die van best ver binnenkopt over Lichtfus. Knap gedaan van de invalster, de cijfers beginnen wel zwaar te worden voor de Flames.

22:25

Spaans feestje van de 0-6 gaat niet door: buitenspel

22:25

0-6 afgekeurd

Gonzalez scoort opnieuw na een geweldige combinatie van de Spanjaarden. Het doelpunt gaat echter niet door, de vlag gaat terecht de hoogte in voor buitenspel.

22:23

Het is een overmacht, Spanje lijkt overal op het veld met meer te zijn.

Eddy Demarez
22:22

Mislukte counter

Blom, energiek ingevallen, loopt goed diep op een counter. Helaas voor haar is de pass van Wullaert te zacht, zo levert ook dit niets op.

22:19

Een ingestudeerd nummertje mislukt bij de vrije trap, zo wordt de bal zomaar uit handen gegeven. Zonde.

22:17

Shei Garcia houdt Missipo ostentatief tegen met haar beide armen en krijgt een gele kaart. Misschien kan de vrije trap nog iets opleveren voor de Flames, die nog niet hebben kunnen dreigen in deze tweede helft.

22:16

Lichtfus blijft wakker

Athenea wil duidelijk ook een doelpuntje meepikken. Ze kapt naar haar linker en trapt in de korte hoek, Lichtfus let goed op en kan de bal in twee tijden klemmen.

22:15

Spanje blijft zich met sprekend gemak door het Belgische middenveld combineren. Metronoom Putellas probeert een hakje dat nog fraaier is dan haar assist daarnet, maar deze keer komt de pass niet aan. Het is meteen het laatste wapenfeit van Putellas, ook zij mag gaan rusten.

22:10

Bizar moment op het veld. Athenea maakt een foutje en komt dan even vervelend doen tegen Wullaert, die zich niet laat doen. Dit is nergens voor nodig, zeker niet bij 0-5.

22:07

0-5: Gonzalez staat net op het veld en tikt binnen

22:05

Forfaitscore

Esther Gonzalez staat nog maar net op het veld en is al meteen dodelijk. Athenea krijgt opnieuw veel ruimte op de flank en bedient de ingevallen spits, die vanop enkele meters binnentikt: 0-5.

22:05

Exit Paralluelo en Hermoso

Paralluelo en Hermoso gaan onder luid applaus naar de kant. De doelpuntenmaaksters kunnen allebei terugblikken op een geslaagde wedstrijd.

22:01

Missipo blijft zich volledig geven, al gaat ze nu iets te fel in op Mendez. De Hongaarse scheidsrechter lost het op zonder kaarten.